hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'lilerden kontenjan ve ön seçim uyarısı

    CHPlilerden kontenjan ve ön seçim uyarısı
    expand

    Genel seçimler yaklaşırken siyasi partilerde de hareketlilik başladı. Bir grup CHP'li genel merkeze giderek, aday belirlenirken hakim gözetiminde ön seçim yapılmasını, ve yüzde 15 genel merkez kontenjanının yüzde 5'e düşürülmesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sözcülüğünü eski gençlik kolları başkanlarından Erhan Baydar'ın yaptığı CHP'liler, topladığı imzaları genel merkez yöneticilerine teslim etti. 

    CHP üyelerinin seçme ve seçilme haklarını kullanarak, kendi adaylarını, kendilerinin seçmesi gerektiğini söyleyen Baydar ''Sdaylarımız  hakim huzurunda, ön seçimle belirlenmelidir. Aday belirlenmesinde genel merkezin kontenjan kullanımı yüzde 15'ten yüzde 5'e düşürülmelidir aynı kişi için ikinci kez kontenjan kullanılmamalıdır" dedi. 

    Nazlı Ilıcak, eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener ve eski İstanbul Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'ya vekillik teklif edildiği iddiası da CHP kulislerini hareketlendirdi. 

    Haberi yorumlayan Baydar "Geçmişte kendi partilerini batıran kendi dönemlerinin Rıza Sarraf'ı olanlar müflis sağ siyasetçilerin CHP'ye oy getirmeyeceği inancındayız" ifadesini kullandı. 

    400 madenci mahsur kaldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD Kobani'den çıkartılıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow