hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cizre'de işyeri yakıldı, bir kişi sırtından vuruldu

    Cizrede işyeri yakıldı, bir kişi sırtından vuruldu
    expand

    Şırnak'ın Cizre ilçesinde M. Şerif Şimşek'in işyeri molotof atılarak yakıldı. İşyeri kül olurken saldırının kim ya da kimler tarafından yapıldığı henüz belirlenemedi. İlçenin farklı yerlerinde ise PKK'nın gençlik ve asayiş birimi yolları kapatarak kimlik kontrolü yaptı. Çıkan olaylarda M.E.(18) isimli bir genç silahla vurularak yaralandı. İlçede çıkan olaylarda bir kişi yaralanırken ve bir banka şubesi ile bir esnafa ait işyerine molotof atıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akşam saatlerinde HÜDA-PAR ilçe yöneticilerinden olan M. Şerif Şimşek’in Dicle Mahallesi İzzet Keser Caddesi’ndeki işyerine gelen kişi ya da kişiler, işyerinin kilitleri kırılarak içeri molotof attı.

    İşyerini kısa sürede alevler sardı. İtfaiyenin müdahalesi sonucu yangın söndürülürken işyeri kullanılmaz hale geldi. Olayın kim ya da kimler tarafından yapıldığı henüz netlik kazanmadı.

    Bir genç sırtından vuruldu

    Aynı saatlerde ilçenin Nusaybin Caddesi üzerine çıkan PKK'nın gençlik ve asayiş birimi YDG-H önce yürüyüş yaptı ardından yolu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yaptı.

    Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, yolu açmak istedi. Bu sırada yolu kapatan kişiler polise taş, havai fişek ve molotoflarla saldırdı. Polis de biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

    Olaylar esnasında M.E. isimli bir kişi silahla vurularak yaralandı.

    HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise sosyal medya hesabından Mehmet Elçi isimli gencin tüfekle sırtından vurulduğunu Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlçede gerginliğin Nuh Mahallesi'nde devam ettiği silah seslerin duyulduğu belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow