hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocukların haklarının ihlal edilmesi protesto edildi

    Çocukların haklarının ihlal edilmesi protesto edildi
    expand

    Beyoğlu'nda 50'den fazla sivil toplum kuruluşunun imzaladığı bildiri okunarak, çocukların yaşadıkları hak ihlalleri protesto edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Galatasaray Lisesi önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi yaklaşık 20 kişi, işçi, gelin ve dayak yiyen çocukların karikatürize edilmiş fotoğraflarının yer aldığı pankart açtı. Yapılan basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

    "Türkiye'de 1990 yılında Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni imzaladığı halde sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmediği gibi; çocukların yaşamlarını daha da zorlaştıran ve değersizleştiren uygulamaları bir bir hayata geçiriyor. Bizler; giderek artan baskı ve şiddet ortamının da çocukların yaşamını olumsuz etkilenmesine tahammül edemiyoruz. Çocukların cezaevlerine kapatılıp, uzun tutukluluk sürelerine maruz kalıp, şiddet ve işkence görmelerine katlanamıyoruz. Çocukların ihmale, istismara, şiddete maruz kalırken bunu uygulayan kişilerin cezasız bırakılmalarını kabul edemiyoruz. Çoğunlukla kayıt dışı ve ağır koşullarda ve ölümle burun buruna çalışan çocukları görmek ve duymak istemiyoruz. Bundan sonra tek bir çocuğun bile zarar görmesine tahammülümüz yok."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sivil toplum kuruluşlarının çocukların haklarını savunmasının politik ve vicdanı bir mesele olduğu belirtilen açıklamada, "Bu sorunu yaratanlara karşı tepki göstermek ise bir duyarlılık değil, 'sorumluluk' meselesidir. Hak Temelli Bir Çocuk Politikası Oluşturmak Devletin Yükümlülüğüdür. Kaygımız ve haklı tepkimiz devletin doğrudan ya da dolaylı yönden çocukların yaşam haklarının ihlaline yöneliktir " ifadeleri kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow