hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çorum'da 30 ev kül oldu

    Çorumda 30 ev kül oldu
    expand

    Çorum'un Bayat İlçesi'ne bağlı Çukuröz köyünde 30 ev yanarak kullanılamaz hale geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün akşam Çorum'un Bayat İlçesi Çukuröz Köyü'nde bir evde elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangın kısa sürede büyüdü.

    Yangın rüzgarında etkisiyle diğer evlere ede sıçradı. 120 haneli köyde büyük bir panik yaşandı. Herkes evlerini boşaltıp kendilerini dışarı attı.

    Haber verilmesi üzerine kısa sürede bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yakın bölgeyerden çok sayıda itfaiye aracı ile Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler de bölgeye geldi.

    Bazı vatandaşlar ellerinde taşıdıkları kovalarla, yangına müdahale etti. İş makineleri ile yanan evler yıkılırken, bazı köylüler alevler arasında kalan eşyalarını kurtardıktan sonra ahırlarda bulunan hayvanlarını dışarı çıkartmaya çalıştı. Sabaha karşı yangın kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarına başlandı.

    AFAD'dan Ermenek açıklaması!

    Olayın duyulması üzerine Bayat Kaymakamı İdris Akça ve Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ile köye giderek incelemelerde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yangın afetinin ardından Türk Kızılayı da harekete geçti. Kızılay tarafından bölgeye 30 çadır ve köylülere sıcak yemeğin bulunduğu TIR da bölgeye gitti. Can kaybının olmadığı yangında vatandaşlar evlerinin yanmasını gözyaşları ile izledi.

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da (AFAD), Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde 29 evin kullanılamaz hale geldiği yangının ardından bölgeye 30 çadır, 200 battaniye, 100 yatak ve yeterli miktarda kumanyanın sevk edildiğini bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow