hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırşehir'de

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırşehirde
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Haziran genel seçimleri için resmen sahaya indi. Kırşehirlilere "Yeni Türkiye için yeni anayasaya destek verin" dedi. Erdoğan'ın hedefinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, Kırşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti ve cuma namazını kent merkezindeki Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye ziyaretinin ardından, yaklaşık 500 metre mesafedeki, Hoca Ahmet Yesevi Camisi'ne cuma namazı kılmak için yürüyerek geçti. Erdoğan'a Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik veSpor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da eşlik etti.  

    Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırşehirde

    Mehter takımından Diriliş Marşı ve Neşet Ertaş Gönül Dağı

    Erdoğan, namaz çıkışında da kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları Cumhurbaşkanlığı otobüsünden selamladı. Bu sırada otobüsten Kırşehirli halk ozanı Neşet Ertaş'ın "Gönül Dağı" türküsü çaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydana gelirken mehter takımının Diriliş Marşı çalması dikkat çekti. Diriliş Marşı daha önce Aliyev karşılama töreninde çalınmıştı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kılavuzu karga olanın..."

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırşehirliler'e seslendi. Erdoğan "Hiç kimsenin gitmediği herkesin kendi kaderine bıraktığı Somali'ye biz sahip çıktık. Çünkü Somali bize Devlet-i Aliyye'nin mirasıdır. Ecdadımız oralarda adaletle hüküm sürdü. Ne zaman ecdadımız oradan çıktı. Karışıklık başladı. Sömürü başladı. Bazı muhalefet partileri çıkıp diyor ki, ne işiniz var Somali'de? Biz onlar gibi küçük düşünmüyoruz. Adama sorarlar? Senin Irak'ta, Kobani'de ne işin var?" dedi. 

    Erdoğan: "Yağmurlu havada su vermezler"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Anamuhalefet partisinin genel başkanı çıktı bu Somali ziyaretinde, hastanede yapmış olduğum ziyarette meseleyi anlamadan, bilmeden, çocuklara dağıttığım hediyelerin ne olduğunu bilmeden, yalan yanlış birifadeyle Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına bir saygısızlık yaptı ve bu saygısızlığın sonunda yine rezil oldu. Klavuzu karga olanın... Biliyorsunuz söylememe gerek yok. Biz çocuklara boyama kitapçığı dağıtıyoruz o bunu anlamıyor, anlamak istemiyor, ona bu aklı veren kimlerse bu yanlışların içerisine sokuyorlar. Hep siyasette ki bugüne kadar kullandığı argümanlar böyle çirkin oldu. Montaja dayalı oldu. Hep böyle yalan yanlış haberlere dayalı oldu, hadi onlar şuursuz, onlar edepsiz ama anamuhalefet partisinin genel başkanı da bu montajı gerçek sanarak, almış getirmiş Meclis'te grup kürsüsünde bu edep dışı, ahlak dışı montajı kullanıyor. Sonuçta ne oldu? Kendisi küçüldü, küçük düştü,Türkiye'ye de dünyaya da bir kez daha rezil oldu."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aliyev karşılamasında Diriliş Marşı 

    Hakan Şükür: "Cumhurbaşkanına yakıştıramadım" 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow