hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hristiyan ve musevi vatandaşlara tebrik

    Cumhurbaşkanı Erdoğandan hristiyan ve musevi vatandaşlara tebrik
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı ile Musevi vatandaşların Hamursuz Bayramlarını kutladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrı ayrı mesaj yayınlayan Erdoğan, önce Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı'nı kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajına, "Dini bayramlar, kardeşliğin, hoşgörünün ve dayanışmanın egemen olduğu, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna günlerdir" diyerek başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajını şöyle sürdürdü: Paskalya da, farklı kilise ve gruplara mensup Hristiyan vatandaşlarımızın en önemli yortuları arasında yer almaktadır.Bizler, farklılıkları zenginlik olarak gören kadim medeniyetimizden aldığımız güç ve adalet anlayışıyla, insanların din, dil, etnik köken ayrımına maruz kalmamalarına; kendi kültür, gelenek ve inançlarını özgürce yaşayabilmelerine büyük önem veriyoruz. Bu anlayış doğrultusunda, barış içinde beraber yaşadığımız Hristiyan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Hristiyanlara Paskalya yortuları vesilesiyle tebriklerimi ve esenlik dileklerimi sunuyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum."

    Hamursuz bayramını kutladı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan bir mesajla da Musevi vatandaşların Hamursuz Bayramlarını kutladı. Erdoğan kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı: Yahudilerin Mısır'da esaretten kurtulmalarını simgeleyen Pesah, Musevilik inancının en önem dini bayramlarından biridir.Musevi vatandaşlarımızı “Hamursuzö olarak da adlandırdıkları söz konusu bayramları vesilesiyle en içten duygularımla tebrik ediyorum.Farklılıkları zenginlik olarak telakki eden kadim bir medeniyetin mensubu olan bizler, bu coğrafyadaki tüm insanların, herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmamasına; kendi kültür, din ve geleneklerini özgürce yaşayabilmelerine büyük önem veriyoruz.Pesah münasebetiyle, barış içinde birlikte yaşadığımız Musevi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Musevilere tebriklerimi ve esenlik dileklerimi sunuyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum."

    Yemen'den tahliye edilen 185 Türk İstanbul'da

    Bakan Faruk Çelik veda konuşmasında ağladı

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow