hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Damacana su satışına yeni kurallar

    Damacana su satışına yeni kurallar
    expand

    Damacana su satışına yeni kurallar getirildi. Sağlık Bakanlığı, suların depolandığı, satışa sunulduğu yerler ile taşındığı araçlar için yeni kriterlerin yeraldığı yönetmeliği yayınladı. Yönetmeliğe göre, damacana sular güneş ışığına maruz kalmayacak, tüpçüler artık damacana su satamayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık Bakanlığı'nın damacana sularla ilgili düzenlemesi yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemede damacana suların depolanmasından, taşıma araçlarına kadar yeni yaptırımlar getirildi.

    Yönetmeliğe göre, satış ve depolama yerlerinde boş ve dolu damacanaların depolandığı ve satışa sunulduğu bölümler ayrı olacak.

    Damacanalar, doğrudan güneş ışığı, toz, duman, ısı ve diğer etkenlere maruz kalmayacak şekilde düzenlenecek. Açık alanda su satışı ve depolaması yapılmayacak.

    Ambalajlı sular, tüp, petrol ve petrol ürünleri, hırdavat, her türlü kimyevi madde dağıtımı yapılan araçlarda veya bu ürünlerle birlikte taşınamayacak, satılamayacak ve bir arada bulundurulamayacak.

    Açık kasayla su satışı yapılamayacak. Su nakil araçları, kaplarda çizilmeye ve bozulmaya sebep olmayacak ve suyun vasıflarını değiştirmeyecek şekilde düzenlenecek.

    Su satış yeri açmak isteyenler satış yapılacak yere ait plan ve krokiyle halk sağlığı müdürlüğüne başvurarak izin alacak. Ayrıca artık,, su satış aracını kullanmak isteyenler de halk sağlığı müdürlüklerinden izin almak zorunda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Satış yerlerinin ise taban ve tüm duvarları kir tutmayan, kolay yıkanabilir ve temizlenebilir malzemeyle kaplı olma şartı getirildi.

    Ve denetim. Su satış ve depolama yerleri ile su nakil araçları toplum sağlığı merkezleri tarafından  üçer aylık aralıklarla, gerektiğinde denetlenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow