hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Damacanayla kedi öldüren üniversiteli duruşmaya gelmedi

    Damacanayla kedi öldüren üniversiteli duruşmaya gelmedi
    expand

    Eskişehir'de sahiplendiği kediyi evinde bıçakladıktan sonra kafasını dolu su damacanasıyla ezerek öldürdüğü ileri sürülen ve görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Mustafa Can Aksoy'un yargılanmasına devam edildi. Sanığın mazeret bildirerek katılmadığı duruşma 6 Mayıs'a ertelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Mustafa Can Aksoy, Eskişehir'deki "Cafe De Kedi" adlı işyerinden aldığı "İletki" adlı kediyi geçici olarak sahiplendi. Kediyi, geçen yıl Şubat ayında kaldığı öğrenci evinde işkence yaparak öldürdüğü öne sürülen Mustafa Can Aksoy hakkında, Eskişehir 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

    Kendisine ait olmayan hayvanı öldürdüğü gerekçesiyle "Mala zarar verme" suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapsi istenen Mustafa Can Aksoy, bugün yapılan duruşmaya rahatsızlığı nedeniyle rapor aldığı için katılmadı.

    Duruşmaya, sanıktan şikayetçi olan Cafe De Kedi işletmecileri Didem Erşan Üstündağ ile Duygu Kurt ile avukatlar katıldı.

    Didem Erşan Üstündağ ile Duygu Kurt'un avukatı ve aynı zamanda Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı olan Buket Ünlü Hatip, sanığın davayı uzatmak için mazeret bildiriminde bulunduğunu öne sürdü.

    Bu duruşmada karar verilmesini isteyen Buket Ünlü Hatip "Sanık önceki duruşmaya da katılmamıştır. Mazeret bildirimleri davayı uzatmaya yönelik olduğunu düşünüyoruz. Mazeret bildiriminde davanın ertelenmesi talebinde de bulunmamıştır. Bu nedenle dava hakkında kararın açıklanmasını istiyoruz. Kendisi duruşmaya katılarak ifadesini vermiştir. Dosya tamamlanmıştır ve araştırılacak bir konu da bulunmamaktadır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, mazeret bildirerek duruşmaya katılmayan Mustafa Can Aksoy'un bir sonraki duruşmaya katılmaması durumunda gıyabında karar verileceğini belirterek duruşmayı 6 Mayıs 2015 tarihine erteledi.

    Din sınavında yanlış şık Ali İsmail Korkmaz

    Nilüfer'den ağlatan mesaj

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow