hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu: "İsrail mutlaka hesap verecek"

    Davutoğlu: İsrail mutlaka hesap verecek
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Gazze halkı yiğit bir halktır" dedi. Konyalıların geleneksel iftarında konuşan Davutoğlu, Gazzelileri "Selam olsun o yiğit halka" sözleriyle selamladı; İsrail'in mutlaka hesap vereceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Gazze halkı yiğit bir halktır. Öylesine iyi bir halkmış ki her türlü saldırıya karşı boyun eğmediler. Selam olsun o yiğit halka. Halk ve adalet arayışına ayağa kalkmış bir halktan daha güçlü bir şey yoktur" dedi.

    Davutoğlu'nun hedefinde yine İsrail vardı:

    "Mutlaka bu zalimlerden bu dünyada ya da öbür dünyada hesabı sorulacak. Nasıl sömürgecilere karşı direnmişse, kendi içinden çıkan İsrail zulmü altında bunu yapanlara direnecek."

    Bakan Davutoğlu, Konyalıların geleneksel iftar yemeğinde verdi mesajlarını. İsrail'in saldırısının bir hedefinin de Filistinliler arası uzlaşı olduğunu savundu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın ve Hamas lideri Halid Meşal'in verdiği sözü anlattı:

    "İsrail ne yaparsa yapsın, Filistin birlik hükümeti yıkılmayacak dediler."

    Davutoğlu, kamuoyunun bildiği bilmediği girişimlerle Gazzelilerin onurunu koruyacak ateşkes için çabaların devam ettiğini söyledi.
    Bir kez daha "tarafsız kalamayız" mesajı verdi. Ardından sözü çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na getirdi:

    "Onun genel sekreter olabilmesi için çok çaba gösterdik, ama bilseydik böyle düşündüğünü değil aday göstermek, şuradan şuraya bir adım atmazdık."

    Davutoğlu'nun konuşmasında dikkat çeken bir diğer başlık ise geçen hafta Ankara'ya gelen Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin temaslarına ilişkindi.

    Davutoğlu, "Mesud Barzani Ankara'ya geldiğinde, biz sizinle ancak kaderimizi planlayabiliriz" dedi, samimi bir şekilde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow