hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'na Birgül Ayman Güler'in sözlerini hatırlattı

    Davutoğlu, Kılıçdaroğluna Birgül Ayman Gülerin sözlerini hatırlattı
    expand

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında, 'benim yakınlarımdan yedi kişi bile girmiş olsa, ben istifa etmeye hazırım' demişti. Bugün isimler yayınlandı. Amcaoğlu, dayıoğlu, teyzeoğlu, her türlü akrabasının, kendi genel müdürlüğü zamanında SSK'ya girdiği belgelendi. Şimdi bu sorulara cevap verme vakti" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu, partisinin Bolu 5. Olağan İl Kongresi kapsamında 17 Temmuz Spor Salonu'nda yaptığı konuşmada, Bolu'nun yiğitliğin sembolü olduğu kadar dünyanın en iyi aşçılarının da memleketi olduğunu belirtti.

    İyi bir yemek için sadece malzemenin yetmeyeceğini bildiren Davutoğlu, "Malzeme ne kadar iyi olursa olsun aşçı iyi olmadı mı yemeğin ya tuzu eksik olur ya şekeri ya da herhangi bir unsuru" değerlendirmesinde bulundu.

    Türkiye'nin 1990'lı yıllarda namerde muhtaç olduğunu söyleyen Davutoğlu, 2000'li yıllarda ise "malzeme aynı malzeme ama aşçı değişti" diyerek, AK Parti kadrolarıyla Türkiye'nin kaderinin değiştiğini söyledi.

    Başbakan Davutoğlu, 12 yıl içinde nasıl bu malzemeden çok lezzetli bir yemek çıkmışsa gelecek yıllarda da hep o lezzetli yemeği yapacak AK Parti'nin yetenekli, ehil aşçılarının işbaşında olacağını kaydetti.

    "AK Parti'yi tökezletmek için birileri bir şey düşünüyor"

    "CHP'de aşçı yamağı bile yok"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP için ise "malzeme zayıf aşçı yok, aşçı yamağı bile yok" ifadesini kullanan Davutoğlu, Şişli Belediyesinde yaşananları anımsattı. Davutoğlu, CHP'nin bir ilçeyi bile idare edemediğini söyledi.

    Dünyanın en ilginç, ama iyi para kazandıran 14 meslek

    Davutoğlu, salonda atılan sloganlar üzerine, "Sizin Osmanlı'dan kastettiğiniz onurlu bir cihan devleti. İnşallah o cihan devletinin ruhunu, şuurunu 2023 ile küresel devlet, küresel güç olacak Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile taşıyacağız. Biz bu iddiadayız, bu çaba içindeyiz. Biz, darbelerin vesayetin kökünü kazıdık, inşallah bu topraklarda bir daha milli irade dışında kimse hükmedemeyecek, kimse milletten almadığı bir gücü kullanamayacak" diye konuştu.

    1971 yılından İstanbul fotoğrafları

    CHP'nin paralel yapıyla işbirliği

    CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, 30 Mart seçimleri öncesinde CHP'nin paralel yapıyla işbirliği yaptığı yönündeki açıklamalarını anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Şimdi Kılıçdaroğlu'nun cevap verme vakti. Soru sorma değil, hesap verme makamında. 30 Mart'tan önce paralel yapıyla işbirliği yaptınız mı, yapmadınız mı? Yaptıysanız ne verdiniz, ne aldınız? Millet bunu bilmek istiyor. Kılıçdaroğlu ne verdin paralel yapıya, ne aldın? Bu ilişkileri ortaya çıkartacağız. Geçen sene mayıs ayından bu yana Türkiye'de aydınlığı karanlığa, ümidi yeise çevirmek için her türlü komplo düzenlendi, her türlü faaliyet yapıldı ama hesap edemedikleri bütün bu faaliyetlerin ve tuzakların karşısında dimdik duran bir AK Parti kadrosu vardı. Şimdi soru sorma vakti bizde. Madem ki sizin milletvekiliniz bunu itiraf ediyor, Sayın Kılıçdaroğlu senin açıklaman, bu sorulara cevap vermen lazım. Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında, 'benim yakınlarımdan yedi kişi bile girmiş olsa, ben istifa etmeye hazırım' demişti. Bugün isimler yayınlandı. Amcaoğlu, dayıoğlu, teyzeoğlu, her türlü akrabasının, kendi genel müdürlüğü zamanında SSK'ya girdiği belgelendi. Şimdi bu sorulara cevap verme vakti."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Evlendiğimde ilk tatilimi de Bolu'da yapmıştım"

    Girdiği seçimleri sürekli kazanan, halktan aldığı desteği katlayarak arttıran başka bir parti bulunmadığını, bir tek Türkiye ve AK Parti'nin bunu gerçekleştirdiğini ifade eden Davutoğlu, 30 Mart seçimlerinde, 10 Ağustos'ta milletin iradesini tekrar gösterdiğini ve AK Parti'ye emaneti tevdi ettiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'dan inanılmaz fotoğraflar

    Davutoğlu, "Önümüzde yeni bir dönem var. Yeni bir engel var. Aslında milletle yeni bir buluşma dönemi var. 2015 Haziranı. Şimdi Bolulu kardeşlerime soruyorum: İnşallah 2015 Haziranında bir kez daha AK Parti demeye hazır mıyız? Türkiye ile birlikte Bolu'nun da yücelmesi için fevç fevç semtlere, mahallelere, köylere kadar giderek bir rekor başarıyı 2015 seçimlerinde kazanmaya hazır mıyız? Biz de Bolu'ya hizmet etmeye hazırız" diye konuştu.

    Yıllarca bitirilemeyen Bolu Dağı tünelinin AK Parti iradesiyle 4 yılda tamamlandığını ifade eden Davutoğlu, "AK Parti söz verdi mi dağlar dayanmaz. Engeller, barikatlar karşımızda duramaz" dedi.

    Bolu'ya 12 yılda 5.5 milyarlık yatırım yapıldığını anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bolu'da 2002'de toplam ihracat 7 milyon dolardı. Şimdi 2014'de 106 milyon dolar, 20 kat. Geçen sene içinde Bolu'dan en az yapılan ihracat ayda 13 milyondu, 2002'deki toplam ihracatın 2 misli bir ayda. İşte bütün ülkemizle birlikte Bolu da bereketlendi. Bolu'da zenginleşti, daha da zenginleşecek. Üniversitemiz büyüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bolu'da önümüzdeki dönem ki ulaşım hatlarının merkezinde. 2 saatte 25 milyona ulaşabilen bir coğrafyada Bolu. İstanbul ve Ankara'nın merkez noktası. Bolu bundan istifade edecek. Her şekliyle istifade edecek. Gelirken birkaç talimat verdim. Bir hediye olarak Bolulularla paylaşmak istiyorum. Birincisi Rabbimizin lütuf şeklidir Bolu, nimet şeklidir. Bu kadar güzel doğa hiçbir yerde yok. Akademik hayatta da hatta evlendiğimde ilk tatilimi de Bolu'da yapmıştım. O zamandan beri Bolu bizim gönlümüzde. Hala yakın dostlarımız var. Her birini şükranla anıyorum. En yakın arkadaşlarım Bolulu'dur. Hepsinde Akşemseddin edebini gördüm. Gerçekten buraya böyle bir manevi el değmiş. Buraya Rabbimin lütuf eli de değmiş. En güzel yerler burada."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow