hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu'ndan çözüm mesajı: "Dönüşümde gelişmeler olabilir"

    Davutoğlundan çözüm mesajı: Dönüşümde gelişmeler olabilir
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu Irak ziyareti öncesi havalimanında çözüm süreci ve HDP heyetinin İmralı ziyaretleri hakkında açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kamu düzeni konusundaki hassasiyet korunacak, bu konuda taviz vermeyiz. Çözüm sürecinin nihai perspektifi olan silahsızlanma da dahil olmak üzere şiddetin terk edilmesi ve demokratik ortamda siyasi hayatın hayata geçirilmesi konusunda da net bir tavır sergilenecek. Ümit ederiz bu tür görüşmeler onun önünü açar. Bağdat dönüşü bu konuda gelişmeler olabilir" dedi.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, "ANA" uçağıyla saat 08.10'da Irak'a gitti. Davutoğlu'nu, Esenboğa Havalimanı'ndan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve diğer ilgililer uğurladı. Başbakan Davutoğlu ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da Irak'a gitti.

    Ziyarette, Davutoğlu ve Irak Başbakanı Haydar-el İbadi başkanlığındaki heyetlerin, ikili ilişkiler ile bölgesel gelişmelerin ele alınacağı kapsamlı görüşmeler yapması bekleniyor.

    Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve yardımcılarının yanı sıra Irak Meclis Başkanı Selim Cuburi ile de görüşecek Davutoğlu, Türkmenlerin temsilcilerini de kabul edecek. Irak'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı Şeref Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, basın toplantısında şunları söyledi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    * Kamu düzeni konusundaki hassasiyet korunacak, bu konuda taviz vermeyiz. Çözüm sürecinin nihai perspektifi olan silahsızlanma da dahil olmak üzere şiddetin terk edilmesi ve demokratik ortamda siyasi hayatın hayata geçirilmesi konusunda da net bir tavır sergilenecek. Ümit ederiz bu tür görüşmeler onun önünü açar. Bağdat dönüşü bu konuda gelişmeler olabilir

    * ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yarın akşam yemeğinde birlikte olacağız. Ertesi sabah Atlantik Konseyi'nin enerji konferansında ortak olarak platformda konuşmacı olacağız. Benim Irak'ta yapacağım görüşmeler de önem taşıyor. Irak'ta güvenlik konusunda atılacak adımlarla, Suriye'de atılacak adımlar arasında bir bütünlük olması lazım. Bunları hep birlikte ele alacağız. Bu bir süreçtir, bir görüşmeden, ziyaretten bütün konuların bir anda çözülmesi beklenmez ama ortak bir perspektife sahip olmak ve o perspektif içinde birlikte çalışmak en önemli husus. Bu konuda da ABD ile ve diğer müttefiklerle ve bölge ülkeleriyle yaptığımız görüşmelerde Suriye bağlamında bu ortak perspektif yönünde bir zemin olduğunu söyleyebiliriz.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow