hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu'ndan laiklik açıklaması

    Davutoğlundan laiklik açıklaması
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, Laiklik İlkesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na Girişinin 78'inci Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Özgürlükçü, insan haklarına dayalı, çağdaş evrensel hukuki normlarla uyumlu bir Anayasa ihtiyacını da bu vesile ile belirterek, inanç özgürlüğünün garantisi olarak gördüğümüz laiklik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na girişinin yıldönümünde aziz milletimizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Laiklik İlkesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na Girişinin 78'inci Yıldönümü dolayısı Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı yazılı açıklamada son yıllarda yaptıkları Anayasa değişiklikleri ve demokratik düzenlemelerle toplumsal barışı gözetmeyen uygulama ve yorumların büyük oranda ortadan kaldırıldığını, milletimizin refahı, özgürlükleri ve bütünlüğünün güvence altına alındığına dikkati çekti. Başbakan Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

    "Anayasamızda belirtildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Demokratik bir siyasal sistemin işlerliği ve toplumsal bütünlüğün teminatı için hayati olan bu ilkeler, maalesef geçmiş dönemlerde, evrensel normlarla uyuşmayan ayrıştırıcı, dışlayıcı bir yoruma tabi tutularak uygulanmıştır. Özgürlükleri teminat altına alması beklenen ilkelerin ayrıştırıcı ve dışlayıcı bir uygulamaya gerekçe kılınması, devlet-toplum ilişkilerini ve toplumsal barışı zedelemiştir. Son yıllarda yaptığımız Anayasa değişiklikleri ve demokratik düzenlemelerle toplumsal barışı gözetmeyen uygulama ve yorumlar büyük oranda ortadan kaldırılmış, milletimizin refahı, özgürlükleri ve bütünlüğü güvence altına alınmıştır. Bu değişimler etkisini göstermeye başladıkça, kısır tartışmalarla kaybedilen enerji telafi edilecek, Türkiye gerçek potansiyeline kavuşacaktır. Bu düşünceler eşliğinde, özgürlükçü, insan haklarına dayalı, çağdaş evrensel hukuki normlarla uyumlu bir Anayasa ihtiyacını da bu vesile ile belirterek, inanç özgürlüğünün garantisi olarak gördüğümüz laiklik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na girişinin yıldönümünde aziz milletimizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ürdün El Kaide'nin "ruhani liderini" serbest bıraktı!

    Hindistan'da Sağlık Bakanı'nın ziyaret ettiği hastane önünde skandal!

    "Cesetlerle ilişkiye girmek işimin parçası"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow