hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Değişimi motivasyon için yaptık"

    Değişimi motivasyon için yaptık
    expand

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karayolları Genel Müdürlüğü'ndeki kadro değişikliklerinin daha fazla motivasyon ve daha hızlı koşmak için yapılan rutin bir uygulama olduğunu söyledi. Elvan, 4 Kasım'a müteahhit firmanın iflası ettiği Sabuncubeli tünelleri sorunun kısa sürece çözeceklerini, tünelin yarım kalmayacağını, İZBAN Torbalı hattını da Mayıs ayında hizmete açacaklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, inceleme ve temaslarda bulunmak için geldiği İzmir'de İZBAN hattı treniyle Adnan Menderes Havaalanı'dan Torbalı İstasyonu'nda inceleme yaptı. İstasyonda basın mensuplarına yaptığı açıklamada Aliağa-Menderes arası 80 km hattı işleyen İZBAN'ın devlet ve yerel yönetim işbirliğiyle yapılması nedeniyle örnek gösterilen bir proje olduğunu söyledi. Günde 260 bin İzmirlinin yararlandığı hattın projenin ne kadar fizıbıl ve vatandaşın yararına olduğunu ortaya koyduğunu belirten Elvan, "80 km ile yetinmedik. Cumaovası-Tepeköy arası çalışmalar bitmek üzere. Sadece sinyalizasyonla ilgili az bölüm kaldı. İnşallah en geç 2015 Mayıs ayına hizmete açacağız" dedi.

    Elvan, İZBAN'ın Selçuk'a kadar uzatacaklarını, demiryolu altyapı ihalesini çıktıklarını ve Ocak ayında kazmayı vuracaklarını söyledi. Aliağa-Bergama arası hattın projesi için de Kalkınma Bakanlığı'na yatırım programına alınması için başvuru yaptıklarını belirten Elvan "Bu hattın diğer öneminin İzmir'i İstanbul'a bağlayacak yüksek hızlı tren güzergahının Bergama'dan geçecek olmasıdır" dedi.
    Elvan, İZBAN banliyo hattını bugüne kadar 220 milyon yolcunun kullandığını, toplam yatırımın 5.2 milyar TL olduğunu söyledi. Bunun 1.2 milyar TL'sinin İzmir Büyükşehir Belediyesi, geri kalanın TCDD tarafından karşılandığını belirten Elvan, "İzmir'e hizmet etmeye devam edeceğiz. Ulaşım ve erişimde tıkanan yolları açmaya devam edeceğiz. İzmir bizim için çok önemli bir kent. Ege bölgesinin kalkınmasını tetikleyecek kilit konumdadır. Kalkınma ve gelişme açısından İzmir'e yoğunlaştık. İzmir'e yapılan yatırım tüm Ege Bölgesi'ne yapılmış yatırım demektir. Bu yıl bakanlık olarak İzmir ili için 500 milyon TL harcadık. Bakanlık'ın toplam yatırımı 4.9 milyar TL'dir. Bir bölgenin kalkınması için olmazsa olmazı tek bir hedefe odaklanmak tek bir vizyon çevresinde hareket etmektir. Tek ses olmaktır. Yani, kamu kuruluşları, yerel yönetimler birlikte hareket etmeliyiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İnşallah mayın tarlaları olmaz İzmir'i geliştiririz"

    Elvan, bazı yatırımların önünün tıkanmasından şikayet etti. Kamu olarak bir yatırım başlandığında bir belediyenin mahkemeye başvurmasına Konak tünelleri için Konak Belediyesi'nin açtığı davayı örnek gösteren Elvan "Biz böyle bir şey istemiyoruz. Anlayamadığın bir şey varsa Valilik, kaymakamlık, sivil toplum kuruluşları oturur konuşurlar ve anlaşırlar. Bizim isteğimiz tek ses olmak tek hedefe odaklanmak. Bu sağlanırsa İzmir'in hızlı şekilde gelişeceğine inanıyorum. İzmir'in inanılmaz potansiyeli, insan altyapısı var. Coğrafi özelilkleriyle birlikte Hükümet, ilgili kurumlar, yerel yönetimler hep birlikte İzmir'i çok daha güçlü konuma, dünyada ses getirecek örnek kent konumuna getirebiliriz. İnşallah bundan sonraki süreçte birlikte hareket ederek önümüzde mayın tarlaları olmadan İzmir'i kalkındırmak ve geliştirmek için çaba harcarız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Torbalı'ya müjde verdi

    Bakan Elvan daha sonara Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'i makamında ziyaret etti. Ak Parti İzmir milletvekilleri ve Menderes Belediye Başkanı Ak Partili Bülent Soylu'nun da katıldığı ziyarette Elvan, ilçe girişindeki TCDD'ye ait iş makinaları, kum, traversleri kaldıracakları ve bu alanı yeşil alana dönüştüreceklerini, İzmir Aydın otoyolu üzerine üç yaya üst geçiti yapacaklarını, köprülü kavşak talebiyle ilgili de bir çalışma yapacaklarını söyledi

    "Karayolları'ndaki değişim daha fazla motivasyon için"

    Bakan Elvan, basın mensuplarının Karayolları Genel Müdürlüğü'ndeki kadro değişikliklerinin, "Kan değişimi mi, yoksa tasfiye mi?" şeklindeki sorusuna "Tasfiye söz konusu olamaz. Böyle bir anlayışı tasvip etmeyiz. Kamu kurumlarda, bürokrasilerde rutin değişimler olur. Örneğin Vali de bir kentte 3-4 yıl çalışıyor, sonra başka kente gidiyor. Karayolları'nda da durum farklı değil. Özellikle daha fazla motivasyon sağlamak, daha hızlı koşabilmek için böyle bir şey tercih ettik. Önümüzdeki süreç daha iyi olacak. Büyütülecek bir hadise değil. Rutin"dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Sabuncubeli Tüneli yarım kalmayacak"

    İzmir- Manisa arasını 15 dakikaya indirmek hedefiyle yapımına başlanan ancak 4 Kasım'dan itibaren yüklenici firmanın iflas etmesi nedeniyle inşaatın durduğu Sabuncubeli tünelinde sorunun nasıl çözüleceği yönündeki soruyu yanıtlayan Bakan Elvan, "Sabuncubeli tüneli yap işlet devret yöntemiyle verildi. Alan yüklenici iflas etmesi nedeniyle 4 Kasım itibariyle tüneldeki çalışmalar durdu. Firmaya gerekli uyarılar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Sorunu çözmesi için süre verildi. Önümüzde iki alternatif var. Yüklenici firma ya işi Karayolları Genel Müdürlüğü'nün de onayladığı deneyimli bir başka firmaya devredecek ya da devretmezse sözleşmesi feshedilecek. Feshedilmesi halinde ise iki alternatif çıkıyor. Birinci alternatif Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tünelin bitirilmesidir. Bu 60 milyon dolarlık bir proje. Kendimiz yapabiliriz. Veya tekrar ihaleyle işi verebiliriz. Bunun kararını vereceğiz. Tünel yarım kalacak diye bir kaygınız olmasın. 4 km'lik iki tünelde 1500 km'ye ulaştık. Yüzde 35'i tamamlanmış durumda. Tünelin gerisi yarım kalmaz. Devlet'in işi yarım kalmaz. Hele hele bizim dönemimizde hiç kalmaz. Tüneli zamanında bitireceğiz" dedi. Bundan 10 yıl önce İzmir Manisa arasını 15 dakikaya ineceğini söylense kimsenin inanmayacağını belirten Elvan, 2014-2015 yılları arasını tünel yılı ilan ettiklerini 19 km'sini bitirdiklerini 2015 yılında toplamı 118 km olan 60 tünelin tamamlanacağını söyledi. Elvan, Cumhuriyet'in ilan edildiği 1923 yılında 20013 yılına kadar 50 km tünel yapıldığını belirten Elvan, bir yılda açacakları 118 km tünelin bunun 2.6 katı olduğuna dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Başka partiden yatırım yapmamm anlayışı kabul edilemez"

    Basın mensuplarının bazı ilçe belediyelerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne "Adalet istiyoruz" şeklinde tepki gösterdiğini ve ilçelerine yatırım istediklerini, bu durumu değerlendirmesini istedi. Elvan "Büyükşehir ve ilçe belediyelerin birlikte hareket etmesinin önemlidir. Eğer bir problem yaşanıyorsa, bu ilçe belediye başkanın benim partimden değil. Yatırım yapmak istemiyorum anlayışı varsa; ki olduğunu zannetmiyorum. Varsa böyle bir şey kabul edilemez. Mutlaka giderilmesi gerekir. Belediyeler de biz de kamu kaynaklarını kullanıyoruz. Torbalı ve Menderes sınırları içinde bir sorun varsa ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ilgilendiriyorsa, bu benim partimden değil anlayışıyla yatırım yapmıyorsa bu durum kabul edilemez. Büyükşehir Belediyesi'nin de ilçe belediyelerden talepleri varsa ilçe belediyelerin de yapması gerekir. Esas olan birlikte hareket etmektir. Belediye başkanı olduktan sonra hizmet süreci başlamıştır. Başka partinin belediye başkanına destek vermeme anlayışı kabul edilmez. Adaletli olmak gerekir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow