hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş: "Bize gönderilen yol haritası indeksini Kandil'le paylaştık"

    Demirtaş: Bize gönderilen yol haritası indeksini Kandille paylaştık
    expand

    HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Çözüm süreci ile ilgili olarak bizimle yol haritası paylaşılmadı. 4 gün önce bize yol haritasının indeksi verildi ve bunu da Kandil ile paylaştık. Öcalan müzakere heyetine Kandil' den de bir isimin katılmasını istedi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gündeme ilişkin değerlendirlerde bulunan HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, peşmergenin Kobaniye gitmesinin HDP'nin değil,  PYD'nin talebi olduğunu söyledi.

    Çözüm sürecine ilişkin yol haritasının kendileriyle paylaşılmadığını ifade eden Demirtaş, "Çözüm süreci ile ilgili olarak bizimle yol haritası paylaşılmadı. 4 gün önce bize yol haritasının indeksi verildi ve bunu da Kandil ile paylaştık. Öcalan müzakere heyetine Kandil' den de bir isimin katılmasını istedi. Bu bize göre yasal bir talep" dedi. 

    Sırrı Süreyya Önder sekreteryanın ne olduğunu açıkladı

    Demirtaş, peşmergenin Kobani'ye gitmesini HDP'nin değil PYD'nin istediğini ifade etti. Demirtaş, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu Obama'ya önermeden önce bizlere önermeliydi.  Güvensizlik böyle oluşuyor" dedi.

    Aleviler için düğmeye basıldı!

    Kobani protestolarında yaşananlara da değinen Demirtaş şunları söyledi; "Başbakan'ın öz eleştiri yapması, bizim de yaşananalardan ders çıkarmamız lazım. Başbakan Davutoğlu'nun Kobani protestolarında yaşanan olaylardan dolayı çıkıp öz eleştiri yapması, bizim de yaşananalardan ders çıkarmamız lazım."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow