hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş Kadıköy'de konuştu

    Demirtaş Kadıköyde konuştu
    expand

    HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Kadıköy’de düzenlenen aday tanıtım mitinginde konuşuyor. Demirtaş konuşmasında, "Dün Ağrı’da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyon vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Demirtaş’ın konuşmasından satır başları:

    Her yerde halkların umudu, bütün ezilenlerin adayları bugün meydanlarda faşizme tek adamlığa yoksulluğa açlığa karşı biz halkımızı iktidara taşıyoruz sloganıyla, bizler artık AKP’nin saltanatını yıkacağız, çalışmalara başlıyoruz, hayırlı ve uğurlu olsun. hepimize hayırlı uğurlu olsun. Zorlu bir çalışma dönemi olacak. Sizler genç arkadaşlar, kadınlar başta olmak üzere adaylarımızın etrafında kenetlenerek, tek yürek olarak, 7 Haziran akşamına kadar coşkulu neşeli ve cıvıl cıvıl bir kampanya yürüteceğiz. Görülmemiş düzeyde umut yaratan, hiçbir partinin cesaret edemediği rengarenk çok kültürlü çok sesli adaylarımızla, tıpkı Anadolu gibi, Kürdistan gibi rengarenk bir fotoğrafla halkımızın huzuruna çıktık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Aday biz değil sizlersiniz"

    Madem HDP tarihi bir görev üstlendi, her birimizin omzunda ağır yük var, o halde gece gündüz demeden çalışmamız lazım. Bize güvenenleri bize inananları mahcup etmeyecek bir sonuç çıkartmamız lazım. Her biriniz, her bir çalışanımız, seçmenimiz adaydır aynı zamanda. Aday biz değiliz sizlersiniz. HDP Meclis’e gidiyorsa, yani bizler Meclis’e gidiyorsak adaymışız gibi gece gündüz bu kampanyanın yükünü omuzlayacağız.

    "Hiç kimsenin tahmin etmediği bir sonuçla çıkacağız"

    İstanbul’da burada bende hem eş genel başkan hem de İstanbul’un adayı olarak sizlerle çalışmaktan büyük mutluluk duyacağız. İstanbul’un direnen gençleriyle, Gezi’nin direnen gençleriyle, bu halkın kadınlarıyla yiğit evlatlarıyla birlikte bu kampanyayı 7 Haziran’a kadar, hiç kimsenin görmediği duymadığı heyecanla yürüteceğiz. İşte İstanbul’un her köşesinde sokağında mahallesinde aynı coşkuyla kampanya yürütmeye hazır mıyız? Bizler Meclis’e gitmeye hazır mıyız. Hiç kimsenin tahmin etmediği, hiçbir anket şirketinin ölçemediği bir sonuçla ortaya çıkacağız. Bu sonuçlar şimdiden AKP’nin ve cumhurbaşkanın masasına gitmeye başladı ve panik kendileri açısından doruğa ulaştı ki, çılgınlık yapmaya başladılar.

    "Siyasi rol çalacak kadar çılgınlaştı"

    Ağrı’da yaşanan AKP provokasyonu bundan sonra da tekrar edebilir. Mutlaka dikkatli ve duyarlı olmalıyız. Dün cumhurbaşkanı yani bu ülkenin bütün halkının başkanı sıfatını taşıması gereken kişi, Sakarya’da miting saatinde şu anda Ağrı’da çatışma var, canlı yayınla bunu anlatıp oradaki çatışmadan siyasi rol devşirecek kadar çılgınlaşmış durumdadır. Ağrı’da ne olduğunu bütün halkımızın bilmesi lazım. Özellikle evladı askerde olan anaların babaların bilmesi lazım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Çatışma değil,sahte bir kurgu operasyonu"

    Dün Ağrı’da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyon vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar. 15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8’i yaralıydı yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden? Orada o askerler yaşamını yitirsin ve ülkede AKP’nin oyları tavan yapsın diye. Ne oldu peki? HDP’li arkadaşlarımız çatışma bölgesine giderek HDP’li yönetici arkadaşlarımız yaralı askerleri oradan alıp çıkartarak, kendi elleriyle alıp çıkarttılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bunlar Türkiye halkına başka anlatılıyor"

    Genelkurmay’da bu sahte provokasyon operasyonunu düzenleyenler bunun hesabını halka vermelidirler. Bizim HDP’li arkadaşlarımız yaralı askerleri almaya oraya gitmese belki de asker cenazesi oradan çıkacak. Bizim arkadaşlarımız orada cenaze çıkmasın diye yaralı askerleri almaya gittiğinde helikopterden ateş açtılar. İlçe eski başkanımızı şehit ettiler, HDP’li arkadaşımızı ve PKK gerillasını açtıkları ateşle öldürdüler. Bunlar işte Türkiye halkına başka şekilde anlatılıyor. Bunlar HDP’yi kötülemek için ellerinden geleni yapacaklar.

    "Cenaze çıkması için devlet elinden geleni yaptı"

    Çatışma bölgesinde askerler var, helikopter yaralıları almak yerine yukardan ateş açıyor. Ambulans yok, helikopter yok. Yaralı askerleri çarşaflarla taşımak zorunda kalıyor arkadaşlarımız. Fotoğraflar var görüntüleri var. Ülkeyi yönetenler lüks uçaklarla seçim çalışması yaparken, yaralı asker için bir ambulans helikopter göndermemişlerdir. Orada ölmesini beklemişlerdir. Cenaze çıkması için bu devlet elinden geleni yapmışlardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün de söyledim, Ortadoğu’nun hiçbir diktatörü giderken arkasında barış bırakmadı. Ülkesini ateşe vererek gittiler. Ama Kadıköy meydanında tekrarlıyorum. Sen gideceksin ama senin arkandan yangın içinde bir ülke kalmayacak, barış içinde kardeşlik içinde bir ülke kalacak arkanda. Asla başaramayacaksın. Senin koltuğundan daha değerli oradaki evlatlarımızın canı.

    “Sayın Bahçeli'ye, Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum..."

    Tek bir gencimizin burnu kanamasın canı gitmesin 550 vekil umurumuzda değil. bu tezgahlara gelmeyeceğiz. Asla başaramayacaklar. Asla ülkeyi kaosa çekemeyecekler. Ben buradan muhalefet liderlerine sesleniyorum. Sayın Bahçeli’ye Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Gerin beraber Ağrı’ya gidelim. Olayları yerinde görüp tespit edelim. AKP’nin bu tezgahlarına izin vermeyelim.

    Dün Ağrı’da çatışma değil bir oyun sahnelendi ve bizler Türkiye’nin bütün ezilen halkları, barışa susamış, bizler kardeşliğe susamış halklar olarak bu provokasyonları el ele vererek boşa çıkaracağız. Bu provokasyonları durduracak olanlar bizleriz. Bizler Meclis’e derken, biz vekiller olarak Meclis’e demiyoruz. Biz işçiler Meclis’e diyoruz, kadınlar, yoksullar, gençler, taşeron işçiler, esnaflar Meclis’e diyoruz. aleviler, suniler, Ermeniler, Süryaniler, Ezidiler Meclis’e diyoruz.

    Yaşam tarzıyla, cinsel yönelimi nedeniyle horlananlar, bizler irademizle Meclis’e diyoruz. bizler Meclis’e derken, Türkiye’nin dört bir tarafından toplanan umudu Meclis’e getireceğiz. Türkiye cumhuriyeti tarihinde ilk defa parlamentoyu parlamento yapacağız. İki dönemdir değiştirmeye çalıştığımız sistemi artık el ele vererek yeni bir yaşama kavuşturacağız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow