hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirtaş, "Kürdistan" sorusuna cevap verdi

    Demirtaş, Kürdistan sorusuna cevap verdi
    expand

    Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Ramazan Bayramı'nın üçüncü ve son gününü İstanbul'da geçirdi. Şişli'de bulunan Büyük Maçka Parkı'ndaki "Kadınlar Forumu" etkinliğinde çok sayıda kadın seçmen ile bir araya gelen Selahattin Demirtaş, burada kadınlara hitap etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Demirtaş, Kürdistan ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi: "Elbette ki daha önce de altını çizerek ifade ettim. Her halkın, her ulusun kendi kaderini tayin etme hakkı vardır. Türkiye'deki Kürtler de bu şekilde kendi kaderlerini tayin ediyorlar. Yani birlikte yaşama, kendi kimliğini inkar etmeden, ana dilinde eğitim yaparak, yönetime katılarak, ana vatanı inkar edilmeden tarihi, kültürü yok sayılmadan o topraklarda özgürce yaşıyorsa ille bir sınır çizmek gerekmiyor.

    Peçe takmadığı için öldürüldü

    Bülent Arınç'ın sözlerine 'kahkaha' attılar

    Bülent Arınç'ın "kahkaha" sözleri dış basında

    Eğer bunu başaramıyorsa bir halk, bu kadar isteğe rağmen, bu kadar el uzatma, barış eli uzatmaya rağmen, o el ısrarla havada kalıyorsa, reddediliyorsa, horlanıyorsa, ötekileştiriliyorsa, hayır biz bu eli tutmayacağız ve bu eli kıracağız deniliyorsa o zaman her halkın kendi kaderini tayin etme hakkı vardır. Şimdi işte biz, kendi kaderimizi tayin etme hakkımızı bütün ezilenlerle birlikte bir arada yaşama şeklinde tecelli ettiriyoruz. Bu bizim için bir ilkesel duruş, arayıştır.

    Bülent Arınç'a Demirtaş'tan kahkaha yanıtı

    FEMEN'den Arınç'a "kahkaha" yanıtı

    Ama dediğim gibi bir cumhurbaşkanının bir halkın kaderini bağlama hakkı yetkisi yoktur. Biz bunun peşinde koşuyoruz. Birlikte yaşamak istiyoruz. Benim adaylığım bunun çağrısıdır. Benim adaylığım Kürt halkının birlikte yaşama isteğinin somut göstergesidir. Biz bu ülkede ülke bölünmeden bir arada yaşayalım diye bu çalışmayı yürütüyoruz. Ama eğer bu kabul görmüyor, Kürtler de özgür olamıyorsa, bu şekilde yaşamasına birlikte yaşayarak da eşit, adil bir yaşam öngörülmüyorsa bu Kürtlerin yeniden oturup tartışacağı bir süreci gerektirir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AKIL ALMAZ KARELER

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow