hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deniz kenarındaki orman hileyle bir işadamına satıldı

    Deniz kenarındaki orman hileyle bir işadamına satıldı
    expand

    Mersin Bozyazı'da deniz manzaralı 24 bin 97 metrekarelik orman arazisi, 2B olarak ifade edilen orman niteliğini yitirmiş alan olarak gösterildi ve hileli bir şekilde bir iş adamına satıldı. Usulsüzlüğü tespit eden Orman Mühendisi savcılığa suç duyurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    8 yıl önce Salıyokuş mevkiinde 7 bin metrekare arazinin sahibi olan A.Ş.G., bu taşınmazın yanındaki 24 bin 97 metrekare arazinin kendi adına tescil edilmesi için dava açtı. Söz konusu davada "bilirkişi" olarak görevlendirilen Mehmet Uysal, A.Ş.G. tarafından muz serası yapılan arazinin orman alanı olduğuna ilişkin rapor hazırladı. Ayrıca davacı işadamının kendisine rüşvet teklif ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Mahkeme üç yıl süren davada buranın orman arazisi olduğuna karar verdi. Yargıtay da yerel mahkemenin kararını 2010'da onadı.

    "Satış yasalara aykırı"

    Şu anda Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü'nde görev yapan Mehmet Uysal, geçen hafta Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı'na orman arazisinin hileli şekilde 2B arazisi olarak gösterilip, işadamı A.Ş.G.'ye satıldığı iddiasıyla şikayetçi oldu, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

    Uysal, suç duyurusu dilekçesinde 8 yıllık dava sürecini anlatıp, ilgili kanun maddelerini sıraladı ve yapılan arazi satışının yasalara aykırı olduğunu öne sürdü.

    Uysal, "Bu arazinin orman olarak tescili kesinleşmesine rağmen, bu şahıs nasıl olur da 2B kapsamında kendi üzerine geçirir? Bu tamamen kanunsuz bir uygulamadır" dedi.

    Uysal, bu araziyle ilgili kesinleşen mahkeme kararını ilgili çevrelerle paylaştığını, sosyal paylaşım sitesinde de davaya ilişkin çeşitli yorumlar yazdığını, bunun üzerine A.Ç.G.'nin hakaret iddiasıyla şikayetçi olduğunu; görevden alınma pahasına kamu yararına doğruları söylemekten kaçınmayacağını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İşlemler yasal"

    Bozyazı'da akaryakıt istasyonu işleten, komisyonculuk ve çiftçilik yapan A.Ş.G. ise söz konusu arazinin satışıyla ilgili işlemlerin yasal olduğunu savundu. Rüşvet iddiasını da reddeden Gümüş, bu konunun savcılıkça araştırılmasının devam ettiğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow