hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deniz suyu da serinletmiyor

    Deniz suyu da serinletmiyor
    expand

    Ülke genelinde bir süredir mevsim normallerinin üzerinde olan hava sıcaklıkları, deniz suyu ısısını da etkiliyor. İskenderun'da 30 dereceye kadar çıkan deniz suyu sıcaklığı, en düşük sıcaklıkların ölçüldüğü Tekirdağ ve Kumköy'de 23 dereceye kadar yükseldi. Sıcaklıkların yurt genelinde artacağı beklenirken, deniz suyu sıcaklıklarının da buna orantılı artabileceği söylendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle ısınan deniz suları ne yazık ki tatilcileri serinletmiyor. Karadeniz'de bazı merkezlerdeki deniz suyu sıcaklıkları, Ege kıyılarındaki değerleri yakaladı. Kıyılarda, Akdeniz'de 30 dereceyi gören deniz suyu sıcaklıkları, en düşük değerlerin ölçüldüğü Tekirdağ ve Kumköy'de bile 23 dereceye ulaştı.

    Tatile gidenler üzgün

    Bunaltıcı sıcakta "beyaz cennet" keyfi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, son günlerde bazı bölgelerde 40 dereceyi aşan hava sıcaklıkları ve yüzde 90'ın üzerindeki nemin etkisi nedeniyle vatandaşlar bunaltıcı günler yaşıyor. Tatil için deniz kıyılarına ve sahillere gidip serinlemek isteyenleri, yükselen deniz suyu sıcaklıkları nedeniyle de hayal kırıklığına uğruyor. Karadeniz'de Akçakoca, Sinop, Trabzon ve Hopa'daki deniz suyu sıcaklıklarının, geçmişte gerçekleşen ortalama en yüksek hava sıcaklıklarını geçmesi dikkati çekti. Bu bölgenin deniz suyu sıcaklıkları, Ege Bölgesi'ndeki merkezleri yakaladı.

    Sıcaklıklar daha da artacak

    İstanbul yandı!

    Akdeniz Bölgesi'ndeki Hatay'ın İskenderun ilçesi, son iki günde 30 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak öne çıktı. Antalya, Finike ve Fethiye'de 29 derece ölçülen deniz suyu sıcaklığı, İzmir, Alanya ve Marmaris'te 28 dereceyi buldu. Bu sıcaklıklar, Anamur, Çeşme, Samsun ve Hopa'da 27, Bodrum, Kuşadası, Sinop ve Trabzon'da 26, Zonguldak'ta 25,Ayvalık'ta 24, Tekirdağ ve Kumköy'de 23 derece oldu. Yurtta etkili sıcak hava dalgasının artacağı ve hafta sonunda da süreceği, bunun da yine deniz suyu sıcaklıklarını etkileyeceği tahmin ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow