hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa'da sel sularına kapılan çocuk boğuldu!

    Manisada sel sularına kapılan çocuk boğuldu
    expand

    Denizli'de etkili olan yağmur sonrası oluşan sel nedeniyle Denizli - Aydın karayolu ulaşıma kapandı. Kentte çok sayıda ev ve işyerinde de su baskınları oldu. Manisa'nın Gördes İlçesi'nde de sel sularına kapılan bir ilkokul öğrencisi yaşamını yitirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Denizli'de akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur sele dönüştü. Sel nedeniyle Aydın-Denizli Karayolu uzun süre ulaşıma kapanırken, yolda bir otomobil ve kamyon sele kapıldı. araçta mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

    Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran sağanak yağmur özellikle Aydın-Denizli Karayolu'nda sele dönüştü. Karayolunda ilerleyen bir otomobil ve bir kamyon sele kapılıp, sürüklendi. Araçların üzerine çıkan sürücüler, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sel nedeniyle şehirlerarası karayolunda ulaşım trafiğe kapandı.

    Yapılan çalışma sonrası yol kontrollü olarak tek şeritten ulaşıma açıldı.

    Sağanak yağış özellikle Gültepe, Albayrak, Bakırlı mahalleleri ve İzmir asfaltı bölgelerinde çok etkili oldu. Araçlarında sele kapılan sürücüler büyük korku yaşarken, sürücüler uzun süre kurtarılmayı bekledi. İtfaiye ekipleri sel nedeniyle araçlarında mahsur kalan çok sayıda sürücüyü kurtardı.

    Etkili olan yağmur nedeniyle, çok sayıda ev ve işyerinde su baskınları yaşandı.

    Evlerin bodrum ve zemin katları ile bahçeleri sular altında kalırken, evlerinden çıkamayan vatandaşlar kurtarılmayı bekledi. Bazı vatandaşlar çocuklarını kucaklarında taşıyarak evden çıkardı. Hamile bir kadın da yakınları tarafından evden çıkarıldı. İtfaiye ve belediye ekipleri, su basan evleri vidanjörlerle boşaltmaya başladı.

    Yol ulaşıma açıldı

    Sel nedeniyle 4 saat ulaşıma kapanan Denizli-Aydın karayolu suyun çekilmesinin ardından trafiğe açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manisa'da sel can aldı

    Manisa'nın Gördes İlçesi'nde de Umman Deresi'nin taşması sonucu sel sularına kapılan ilkokul öğrencisi 7 yaşındaki İnanç Eğici yaşamını yitirdi.

    Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1. sınıf öğrencisi İnanç Eğici, dün (Salı) saat 17.00 sıralarında okul çıkışında, Pınarbaşı Mahallesi yakınlarındaki babasının çalıştığı tavuk çiftliğine gitmek üzere yola çıktı.

    Oğlunun gelmemesi üzerine okula giden baba Adem Eğici ve anne Leyla Eğici, İnanç'ın okuldan ayrıldığını öğrenince jandarmaya başvurarak, yardım istedi.

    Jandarma ekipleri, çocuğun her zaman kullandığı yürüyüş güzergahında bulunan ve yağışsız dönemde kuru olan Umman Deresi'nin birleştiği Gördes Çayı Mevkisi'nde arama çalışması başlattı.

    Eğici'nin cesedi, bölgede görülen sağanak yağış nedeniyle suyla dolan dere yatağı kenarındaki bir ağacın dallarına takılı bulundu.

    Eğici'nin cennazesi jandarma ve savcırın olay yerindeki incelemesinin ardından Gördes Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow