hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deprem olacak söylentisi halkı sokağa döktü

    Deprem olacak söylentisi halkı sokağa döktü
    expand

    Tekirdağ'ın Malkara ve Çorlu ilçelerinde belediye hoparlörlerinden deprem olacağı yönünde anons yapıldığı iddiası üzerine ilçede panik yaşandı. Belediye yetkilileri ise böyle bir şeyin mümkün olmadığı açıklamasını yaptı. Benzer söylenti Çanakkale'de de vatandaşı tedirgin etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Malkara Çorlu'da şiddetli deprem olacağı ve bu yönde belediyenin hoparlörlerden uyarı anonsu yaptığı iddiası kısa sürede ilçeye yayıldı.

    Fısıltı gazetesi aracılığıyla yayılan iddialar üzerine vatandaşlar panik halinde kamu kurum ve kuruluşlarını arayıp konuyla ilgili bilgi istedi.

    İddialar üzerine açıklama yapan Malkara Belediye Başkanvekili Ali İhsan Uslu, belediyeden bu yönde anons yapılmadığını ifade ederek, "'Belediyeden deprem olacak şeklinde anons yapıldı' diye dedikodu, halkımız arasında yayıldı. Bunu duyan vatandaşlar paniğe kapıldı. İlçemizde gerek kaymakamlığa gerek belediye başkanlığına gelen yoğun telefonlar var. Bu tamamen vatandaşlar arasında yayılan bir dedikodudan ibaret. Depremin ne zaman olacağını kimse bilemez. Hiçbir resmi kurum bu konuda anons yapamaz" dedi.

    Çorlu'da vatandaşlar sokağa çıktı

    Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde de belediyenin bu gece deprem olacağı şeklindeki anons yaptığı söylentisi vatandaşı sokağa döktü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polis imdat hattı kısa süre kilitlendi.

    Polis vatandaşları bunun bir dedikodu olduğu yönünde uyarıda bulundu.

    Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan belediyenin hoparlöründen böyle bir anonsun yapılmadığını bunun bir söylenti olduğunu söyledi.

    Başkan Baysan, şunları kaydetti: "Böyle bir anons bizim belediyemizden edilmemiştir. Bu bir söylentidir. Depremin ne zaman olacağını kimsenin bilmesi mümkün değildir."

    Belediyeden yazılı açıklama

    Öte yandan Çorlu İlçe Belediyesi, halk arasında, "belediye tarafından anons edilerek bugün deprem olacağının duyurulduğu" söylentisinin gerçekle ilgisi olmadığını açıkladı.

    Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşlar arasında çıkan söylentinin asılsız olduğu ve depremin önceden bilinmesi gibi bir teknolojinin günümüzde olmadığını belirtildi.

    Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Çorlu'daki vatandaşlarımızı arayan kimliği belirsiz şahıslar, Çorlu
    Belediyesinden aradıklarını, bugün deprem olacağını, bu yüzden evlerini boşaltmaları gerektiğini söyleyerek vatandaşlarımızı yönlendirmeye çalışmakta ve huzursuz olmalarına sebebiyet vermektedirler. Çorlu Belediyesi tarafından telefon ve anons yöntemiyle bu yönde herhangi bir duyuru yapılmamıştır. Günümüz teknolojisiyle depremlerin önceden bilinmesi mümkün değildir. Lütfen bu söylentilere itibar etmeyiniz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan, Çorlu Belediyesinden yapılan açıklamayı içeren sosyal medya paylaşımları, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya tarafından da twitter hesabından retwitt'lendi.

    Çanakkale'de de aynı söylenti

    Bu arada Çanakkale'de de akşam saatlerinde deprem olacağı yönündeki söylenti vatandaşları sokağa döktü.

    Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi açıklarında geçen 24 Mayıs Cumartesi günü meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından kentte tedirginlik sürüyor. Bugün ise sosyal medyada yayılan akşam saatlerinde Çanakkale'de deprem olacağı yönündeki söylenti nedeniyle çok sayıda vatandaş sokaklara çıktı. Deprem psikolojisini üzerinden atamayan Çanakkaleliler park ve bahçelerde beklemeye başladı. Vatandaşlar, komşularından yada arkadaşlarından deprem olacağını duyduklarını bunun üzerine tedirgin olup evlerinden ayrıldıklarını söyledi.

    Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise, depremin önceden bilinmesinin mümkün olmadığını, herhangi bir uzman veya kurum yada kişiden böyle bir açıklama yapılmadığını belirterek herkesi sağduyulu olmaya davet etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow