hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devlet Bahçeli'den Davutoğlu'na eleştiri

    Devlet Bahçeliden Davutoğluna eleştiri
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Aksaray'ın Güzelyurt İlçesine bağlı Ihlara Beldesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun partisini Genel Başkan ve dolayısıyla yeni Başbakan adayı olduğunu açıklamasına tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Devlet Bahçeli, "Dış politikasını sıfır sorunla düzelteceğim diyerek Türkiye'nin her tarafını sorun kuşağı haline getiren kişiyi partinin Genel Başkan adayı olarak takdim etmiş, dolayısı ile Başbakan olmasını istemiştir. Halbuki, böyle bir uygulamayı kendisinin yapma yetkisi yoktur. 101'inci maddeye göre partinin Genel Başkanı değildir, Başbakan değildir. Artık bundan böyle Ak Partiyi yönetenler, Ak Parti'ye oy verenler, Ak Parti'nin kurultay delegelerinin söz hakkı sahibi olması gerekirken bunları, aşmış Genel Başkan benim, Başbakan benim, 15 Ağustos'tan itibaren de Cumhurbaşkanı benim, ben tek adamım, benim atadıklarım benim emrimde çalışacak diyerek sanal bir genel başkan, sanal bir Başbakan uygulaması ile Türkiye'nin bir cunta yönetimine doğru sürükleyecek bir hataya düşmüştür. Bugün alınan karar önümüzdeki günlerde çok daha net anlaşılacaktır" dedi. 

    Ortadoğu projesinin Türkiye cuntası kurulmuştur 

    MHP Lideri  Bahçeli, Ahmet Davutoğlu'nu eleştirerek, "Türkiye'de şu an büyük Ortadoğu projesinin Türkiye cuntası kurulmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti genel başkanı Davutoğlu, Başbakan Davutoğlu büyük Ortadoğu projesinin Ortadoğu'yu zindan ederek anlaştılar. Türkiye'yi zindan etmesine Allah'ın izni ile müsaade edilmeyecek. O sebepten dolayı vakit geçmiş değildir. Aziz vatandaşlarım, sandığa gitmek vatandaşlık göreviniz olmalıdır. Eğer sandığa bütünüyle gidilmiş olsaydı, vatandaşlık sorumluluğu yerine getirilmiş olsaydı, görev ifa edilmiş olsaydı şimdi Türkiye böyle bir cuntanın kucağına düşmezdi. Ama önümüzde bir tarihi fırsat var. O da 7 Haziran 2015'tir. 2015'te iktidarı değiştirme imkanına sahipsiniz. İktidarı değiştirirseniz bugüne kadar ki anayasa ihlali, cunta teşekkülü, hileli hurdalı seçimler, 17-25 Aralık yolsuzluğu, alayının hesabını sormazsak namerdim" diye konuştu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA objektiflerinden Ahmet Davutoğlu...

    Ahmet Davutoğlu'nun siyasi hayatı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow