hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devrimci Gençlik Köprüsü'nün tabelası 10'uncu kez çalındı

    Devrimci Gençlik Köprüsünün tabelası 10uncu kez çalındı
    expand

    Hakkari'de 1969 yılında yapılan bölgede "Denizlerin Köprüsü" olarak anılan Devrimci Gençlik Köprüsü'nün tabelası yine çalındı. Köprü, 1999'da yıkılmasının ardından 5 yıl önce tekrar inşaa edilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta Zap Suyu üzerine 1969 yılında Deniz Gezmiş ve arkadaşları adına yaptırılan ve 1999 yılında bombalanarak yıkılması ardından 5 yıl önce yeniden inşa edilip açılışı yapılan Devrimci Gençlik Köprüsü'nün tabelası kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sökülerek çalındı. 70 metre uzunluğunda ve 2.5 metre genişliğindeki köprünün tabelasının 10'nuncu kez çalındığını belirten Hakkari İl Genel Meclis Başkanı Lokman Özdemir, tabelayı en kısa zamanda yerine takacaklarını söyledi.

    DEDAŞ'ın girişini kanal kazıp kapattılar

    DBP Hakkari Merkez İlçe Başkanı İbrahim Çiftçi, Hakkari Eski İl Genel Meclis üyeleri Özçelik Yıldız ve Ahmet Korkmaz ile birlikte köprüde inceleme yapan Özdemir, "Köprünün talebasını sökenler barışı istemiyor. Bu köprü Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mirasıdır. Bu köprü birkaç kez tahrip edildi. Şimdi de tabelası çalınmış. Bunu yapanları kınıyoruz. Tabela sökülmekle hiç kimse bizi Denizlerin yolundan ayıramaz" dedi.

    Devrimci Gençlik Köprüsünün tabelası 10uncu kez çalındı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow