hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DHKP-C'liye "tutuklanmama güvencesi"

    DHKP-Cliye tutuklanmama güvencesi
    expand

    DHKP-C üyesi olmak ve örgüt adına faaliyet yürütmek iddiasıyla yargılanan Bahar Kimyongür'e Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 ay içinde Türkiye'ye gelmesi halinde "tutuklanmama güvencesi" verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakkında 2007 yılında DHKP-C üyesi olmak iddiasıyla dava açılan Kimyongür'ün, savunmasının alınmadığından ve yurt dışında yaşadığı tespit edildiğinden 17 Temmuz 2013'te çıkartılan kırmızı bülten ile arama kararı ve yurt dışından iade talebi bulunuyordu.

    Avukatı aracılığıyla davaya katılmak istediğini bildiren Kimyongür, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 246/1 ve 248/7 maddeleri uyarınca tutuklanmama güvencesi verilmesini talep etti.

    Halen Belçika'da yaşayan Kimyongür'ün 3 ay içinde Türkiye'ye dönerek mahkemede ifade vermesi durumunda, CMK'nın "Sanığa Verilecek Güvence Belgesi" başlıklı 246. maddesi uyarınca tutuklanmayacak.

    Maddede, "Mahkeme, gaip olan sanık hakkında duruşmaya gelmesi halinde tutuklanmayacağı hususunda bir güvence belgesi verebilir ve bu güvence koşullara bağlanabilir" ifadesi yer alıyor.

    Kasım 2013'te Suriye ile ilgili uluslararası bir konferansa katılmak için gittiği İtalya'da hakkındaki Interpol kararı dolayısıyla gözaltına alınan Kimyongür için Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Türkiye'ye iade talebinde bulunmuş, talebi değerlendiren İtalyan makamları ise talebi reddetmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD yeni katliam görüntülerini yayınladı

    Uçakların bildiğiniz şekilleri değişecek

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow