hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dink'in avukatı Çetin: Dink cinayetinde rolü olanlar Erdoğan'ın müttefikleridir

    Dinkin avukatı Çetin: Dink cinayetinde rolü olanlar Erdoğanın müttefikleridir
    expand

    Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dink'in öldürülmesiyle ilgili yaptığı son açıklamalara tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'ın önceki açıklamaları ile son yaptığı açıklamalar arasında çok büyük terslik olduğunu dile getiren Çetin, "Başbakan'ın şuandaki müttefikleri özellikle bu Ergenekon davasından tutuklu olup da salıverilenler. Dink cinayeti sürecinde rol almış Veli Küçük'ler, Muzaffer Tekin'ler, Kemal Kerinçsiz'ler, Sevgi Erenerol'lar bu müttefikleri sebebiyle dengeyi böyle kurdu Başbakan. Cinayeti gözden çıkardı. Bu olayı kişisel bir husumete indirgeyerek bitirmek istiyor." ifadelerini kullandı.

    Dink davasında Başbakan'ın 180 derecelik dönüş yaptığını söyleyen Çetin, "Erdoğan'ın Dink cinayetini kişisel bir husumet düzeyine indirgeyen açıklaması ile ilgili görüşümü sordular. Ben de Başbakan Erdoğan'ın bundan önce böyle düşünmediğini tamamen 180 derecelik dönüşle görüşünü değiştirdiğini söyledim. Bunun nedenleri konusunda birkaç tahminde bulundum. Bu çok önemli. Başbakan Erdoğan, Dink cinayetinin hemen ardından aileyi ziyaret ederek bunun bir yapı tarafından işlenen bir cinayet olduğunu hatta o yapının kendisine de yöneldiğini söylemişti. 'Beni de öldürmek istiyorlar' demişti. O günden bu yana da benzer pek çok demeci oldu Başbakan'ın. Örneğin; 2011 yılında davada çıkan kararı 'hiçbir şekilde içime sindiremedim' demişti. Arkasından da 'sarı gelinin Ankara'nın dehlizlerinde kaybolmasına izin vermeyeceğiz' demişti. O nedenle bugünkü açıklaması daha önceki açıklamalarına ve beyanlarına tamamen ters. Neden diye sorduğumuzda; birincisi Başbakan'ın şuandaki müttefikleri özellikle bu Ergenekon davasından tutuklu olup da salıverilenler. Dink cinayeti sürecinde rol almış Veli Küçük'ler, Muzaffer Tekin'ler, Kemal Kerinçsiz'ler, Sevgi Erenerol'lar bu müttefikleri sebebiyle dengeyi böyle kurdu Başbakan. Cinayeti gözden çıkardı. Bu olayı kişisel bir husumete indirgeyerek bitirmek istiyor. Bu Türk Ceza Kanunu'nda bu suçtur. Yargıyı etkileme suçu. Çünkü süren bir yargılama var. Hem mahkemede hem savcılıkta süren bir kovuşturma var. Anayasa Mahkemesi'nin kararı var, AİHM kararı var. Başbakan bu şekilde bir açıklama yapamaz. Özellikle son dönemde hep bu yapıldı." diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Dink cinayeti cemaat operasyonuna malzeme olarak kullanıldı''

    Cinayetin gözden kaçırılmak istendiğini belirten Fethiye Çetin, "Dink cinayeti cemaat operasyonuna malzeme olarak kullanıldı. Sadece cemaat diye adlandırılan gruba yüklerseniz bu sorumluluğu diğer sorumluların hepsini gözden kaçırıyorsunuz demektir. Diğer sorumluları koruyorsunuz demektir. Çok önemli isimler var; Muammer Güler, Celalettin Cerrah, Engin Dinç, Reşat Altay gibi benzer pek çok isim verebilirim. Reşat Altay çok önemli. Hrant Dink'ın adı son günlerde de cemaat operasyonlarına yönelik bir araç olarak kullanıldı. Bu cinayet son derece planlı ve organize bir yapı tarafından işlenmiştir." ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow