hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dışişleri Bakanlığı'ndan nükleer silah üretimi iddiasına yalanlama

    Dışişleri Bakanlığından nükleer silah üretimi iddiasına yalanlama
    expand

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Alman basınında yer alan "Türkiye gizlice nükleer silah üretimi üzerinde çalışıyor" iddialarını yalanlayarak; "Nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılması ilkesine kararlı bir şekilde bağlı bulunan ülkemiz hakkındaki bu iddialar mesnetsiz ve gerçeklerden uzaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile sözcü Tanju Bilgiç, Alman basınında yer alan iddialara verdiği yanıt verdi.

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Alman basınında yer alan "Türkiye gizlice nükleer silah üretimi üzerinde çalışıyor" iddialarını yalanlayarak; "nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılması ilkesine kararlı bir şekilde bağlı bulunan ülkemiz hakkındaki bu iddialar mesnetsiz ve gerçeklerden uzaktır" dedi.

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile sözcü Tanju Bilgiç, Alman basınında yer alan iddialara verdiği yanıt verdi. Bilgiç, "Türkiye'nin nükleer silah üretimi üzerinde çalıştığı yönündeki iddiaların" gerçeklerle hiçbir ilgisi bulunmadığını belirterek, Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası antlaşmalara atıfta bulundu. Bilgiç şunları kaydetti:

    "Silahların kontrolü ve silahsızlanma konularına önem atfeden Türkiye, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması başta olmak üzere, bu alanlardaki tüm uluslararası Anlaşmalara ve Sözleşmelere taraf bulunmakta, bu yöndeki uluslararası çabalara aktif biçimde katılmaktadır. Kitle imha silahlarının yayılma riskinin yüksek olduğu bölgelere yakın bir konumda bulunan Türkiye, bu alandaki gelişmeleri dikkatle izlemekte, bu endişe verici eğilimin kontrol altına alınması amacıyla yürütülen uluslararası çalışmalar içinde yer almakta, bu bağlamda Ortadoğu'nun kitle imha silahlarından arındırılmış bölge haline dönüştürülmesi hedefini öncelikli görmekte ve sürecin ilk aşaması olan Ortadoğu Konferansı'nın tüm bölge ülkelerinin katılımlarıyla en kısa sürede hayata geçirilmesini arzu etmektedir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılması ilkesine kararlı bir şekilde bağlı"

    Tanju Bilgiç, Türkiye'nin nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya hedefine ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'nın çizdiği çerçeve içinde nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılması ilkesine kararlı bir şekilde bağlı bulunduğunu ifade ederek, sözkonusu iddaların "mesnetsiz ve gerçeklerden uzak" olduğunu söyledi.

    Bilgiç, iddiaların NATO ülkesi bir ülkenin basınında yer almasına da dikkat çekerek; "Ayrıca, bu tür haberlerin Türkiye gibi NATO üyesi ve NATO'nun kolektif savunma sistemine dahil bir ülkenin basınında yer alması şaşırtıcıdır" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu, IŞİD'e yönelik askeri operasyon desteğin koşulunu açıkladı

    Erdoğan'ın korumlarıyla New York polisi arasında arbede

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow