hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dışişleri'nden Süleyman Şah Türbesi açıklaması

    Dışişlerinden Süleyman Şah Türbesi açıklaması
    expand

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, dün bazı basın-yayın organlarının Süleyman Şah Türbesi'nin Musul Başkonsolosluğu personelinin serbest bırakılması karşılığında terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) verileceği iddiasının bugün "Dışişleri Bakanlığı tarafından örtülü olarak kabul görüldüğü" şeklinde devam ettirilmesini "esefle karşıladıklarını" bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün, bazı gazetelerde Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nin Musul Başkonsolosluğu personelinin serbest bırakılması karşılığında IŞİD örgütüne verileceği iddiasını hatırlatan Bilgiç, bugün de "Dışişleri Bakanlığında dün sabahtan itibaren peş peşe toplantılarda 'Bu hassas bilgiyi kim sızdırmış olabilir' tartışması yapıldığını, bilginin Köşk'te de olduğunun öğrenilmesi üzerine, haberin Köşk'ten sızdırılmış olabileceği iddialarının ortaya atıldığı"na ilişkin bir haberin yapıldığını belirtti.

    Lüks sitede çifte cinayet

    Çok ters zamanlarda çekilmiş fotoğraflar

    Bilgiç, şunları kaydetti: "Musul Başkonsolosluğumuz personelinin rehin alınması konusu? etrafında dün bazı basın-yayın organları tarafından ortaya atılan asılsız ve hayal ürünü iddiaların bugün yine bir gazete tarafından Cumhurbaşkanlığımızı da dahil edecek şekilde devam ettirilmesini esefle karşılıyoruz. Tüm basın-yayın kuruluşlarını gazetecilik ilkeleri çerçevesinde hareket etmeye bir kez daha davet ediyoruz."

    Kabineye kim girecek, kimler gidecek?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow