hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DİSK Gazze'ye gidecek

    DİSK Gazzeye gidecek
    expand

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, yönetim kurulu olarak karar aldıklarını ve Gazze'ye gideceklerini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen DİSK üyeleri, "Filistin'e özgürlük! Filistin halkı yalnız değildir" yazılı pankart açtı.

    Grup, "Diren Filistin işçiler seninle" ve "Filistin halkı yalnız değildir" sloganları attı. Gruptan bazı kişilerin Filistin atkısı taktığı görüldü.

    DİSK Genel Başkanı Kani Beko, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yüzlerce Filistinli'nin hayatını kaybettiğini, binlercesinin de yaralandığını söyledi.

    İsrail'in tarihinde olduğu gibi hep sivilleri hedef aldığını, bu ülkenin plajda oynayan çocukları bombalayacak kadar gözünün döndüğünü belirten Beko, Filistin'in neredeyse üçte ikisinin işsiz, yarısından fazlasının da 2 doların altında gelirinin olduğunu kaydetti.

    Beko, bu insanlık dışı eylemlerin başta emperyalist güçler olmak üzere ABD'nin desteğiyle gerçekleştiğini ifade ederek, bu nedenle Filistin'de İsrail'e "dur" demenin, bölgedeki emperyalist saldırganlığa karşı "dur" demek olduğunu vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Onurlu Filistin halkının yanında olmak, emperyalizme karşı yoksul Ortadoğu halklarının safında olmaktır" diyen Beko, Ortadoğu halklarının, emperyalizmin kendilerini mahkum etmek istediği karanlığa mahkum olmayacağını, Türkiye halklarının yüreğinin direnen halkların yanında olduğunu bildirdi.

    "Uluslararası işçi örgütleri harekete geçmeli"

    Beko, "Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlerin İsrail ile ticari, askeri ve diplomatik ilişkileri sürdürmekteki ısrarını kınıyoruz" ifadesini kullanarak, Türkiye ile İsrail arasındaki askeri anlaşmaların iptal edilmesini, Ortadoğu halklarına karşı kullanılan askeri üslerin kapatılmasını talep etti.

    Uluslararası işçi örgütlerine "Filistin'in katledilmesine seyirci kalmayın, harekete geçin" çağrısında bulunan Beko, "Türkiye'deki işçiler özgür ve demokratik Filistin kurulana kadar Filistin ile birlikte olacaktır. Diren Filistin, yalnız değilsin. Yönetim Kurulu olarak yaptığımız toplantıda karar aldık. En kısa zamanda başvurularımızı yapacağız, biz de Gazze'de olmak için oraya gideceğiz" diye konuştu.

    Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

    Eylem sırasında polis, bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow