hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır-Bingöl karayolu bomba tarlasına dönmüş

    Diyarbakır-Bingöl karayolu bomba tarlasına dönmüş
    expand

    Yaklaşık bir haftadır PKK’nın hendekler kazarak ulaşıma kapattığı Diyarbakır-Bingöl karayolunun adeta bomba tarlasına dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Yolu açmak için bölgeye giren güvenlik güçlerinin, kapalı yolun girişinde şu ana kadar 8 tane bombayı imha ettiği öğrenildi. PKK’nın 20 kilometrelik kapalı yola onlarca bomba döşediği tahmin ediliyor. Yolun ortasına ve kenarlarına döşenen patlayıcılardan dolayı güvenlik güçlerinin uzun süre Fis Ovası bölgesine giremediği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güvenlik güçleri, yaklaşık bir haftadır PKK'nın açtığı hendeklerden dolayı ulaşıma kapalı olan Diyarbakır-Bingöl karayolunu açmak için hava destekli operasyon başlattı. Çok sayıda asker, karayollarına ait iş makineleriyle yolun kapalı olduğu Fis Ovası bölgesine sabah saatlerinde hareket etmişti. Diyarbakır-Bingöl karayolunda ulaşım, yaklaşık bir haftadır çatışma ve hendeklerden dolayı sağlanamıyor. Geçen yıl Mayıs ayında 24 gün hendeklerden dolayı ulaşıma kapatılan karayolu, bu yıl da bir hafta önce kapanmıştı. Diyarbakır Valiliği'nin 'özel güvenlik bölgesi' ilan ettiği Lice'nin Fis Ovası bölgesinde PKK tarafından çok sayıda hendek açılmıştı. Fis Ovası'nın Kocaköy ve Lice tarağına güvenlik noktası oluşturan asker, kimsenin bölgeye girmesini izin vermiyor. Örgüt mensuplarının da yaklaşık 20 kilometrelik yolun neredeyse tamamına hendek kazdığı belirtildi.

    Bitlis'te hendek genelgesi yayımlandı

    Hendeklerin kapatılması için bu sabah harekete geçen Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çok sayıda iş makinesiyle Fis Ovası bölgesine geldi. Ancak bombalı tuzaklardan dolayı şu ana kadar bölgeye girilmedi. Ulaşıma kapalı olan yolun Kocaköy’e yakın kısmında şu ana kadar 8 tane tahrip gücü yüksek bomba bulunarak imha edildi. Örgüt kapattığı yolu adeta bomba tarlasına dönüştürdüğü ortaya çıktı.

    Onlarca hendeğin kazıldığı yolda yine onlarca bombalı tuzağın olduğu değerlendiriliyor. Jandarmanın dedektörlerle bulduğu bombalar, mayınlar geniş güvenlik önlemleri altında patlatılarak imha ediliyor. Bombalardan dolayı hendekleri kapatmak için bölgeye zırhlı araçlar eşliğinde götürülen iş makineleri ise hala bekliyor. Bombalı tuzaklardan dolayı yolun açılmasının birkaç günü alacağı tahmin ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow