hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da bir grup kadın oturma eylemi başlattı

    Diyarbakırda bir grup kadın oturma eylemi başlattı
    expand

    Çocuklarının çatışmalarda yaşamını yitirdiğini, dağda, askerde ve cezaevinde bulunduğunu ileri süren 7 aile, Diyarbakır Valiliği karşısındaki Anıtpark'ta oturma eylemi başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocukları terör örgütünce kaçırılan ailelerin seslerini duyurmak için Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemi yapan annelerin bekleyişi sürerken, bir grup kadın da Diyarbakır Valiliğinin karşısındaki Anıtpark'ta toplandı.

    Çocuklarının çatışmalarda yaşamını yitirdiğini, dağda, askerde olduğunu ve cezaevinde bulunduğunu öne süren aileler adına açıklama yapan anne Şehrizade Anar, ismini vermediği 18 yaşından büyük kızının 2 ay önce dağa gittiğini belirterek, çocuğu dağa giden, tutuklu olan veya çatışmalarda ölen 7 aileyle aldıkları karar doğrultusunda eyleme başladıklarını söyledi.

    AK Parti'nin barışın sağlanması için herhangi bir adım atmadığını ileri süren Anar, "AKP bizi oyaladı, barışı getirmedi. Tek isteğimiz kalıcı bir barışın olması, zindanların boşaltılması, kırsaldaki çocuklarımızın gelmesidir. Çocuklarımızı devletten istiyoruz. Kalıcı barışın sağlanmasını istiyoruz. Öncelikle hasta tutsakların bırakılması gerekiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Devlet adım atıp barışı getirseydi çocuklarımız dağa gitmezdi" diyen Anar, bu şekilde devam etmesi durumunda daha fazla çocuğun dağa gideceğini iddia etti.

    Anar, Dağkapı Meydanı'nda eylem yapan ailelerle görüşmek istediklerini ancak kendilerine engel olunduğunu savunarak, "Onları da tüm çocuğu asker, tutuklu veya kırsalda olan anneleri de eylemimize destek vermeye davet ediyoruz. Kalıcı barış sağlanıncaya kadar eylemimiz devam edecek" diye konuştu.
    Eğitimini sürdüren çocukların da dağa gittiğine işaret eden Anar, şöyle konuştu:

    "Çocukların hepsi de meslek sahibi. Rahatlığın içinde niye evini, ailesini bırakıp kırsalı tercih etsin? Bir an önce barışın sağlanması için adım atılsın. Tüm annelerin yüreği yanıyor. Aileler, dağa giden çocuklarını devletten istesinler. Bu topraklarda yaşıyorsak bu çocukların hepsinin gelmesi lazım."

    Çocuklarının isimlerini vermeyen ve fotoğraflarını göstermeyen aileler, sivil itaatsizlik haklarını kullanarak oturma eylemine başladıklarını, Anıtpark'ı da uygun buldukları için tercih ettiklerini dile getirdiler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow