hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da polise saldırı

    Diyarbakırda polise saldırı
    expand

    Diyarbakır'ın Sur ve Yenişehir ilçelerinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, polise el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenledi. Örgüt üyeleri, Bağlar ilçesinden geçen Mardin yolunu çift taraflı trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilgiye göre PKK'nın gençlik ve asayiş birimi olduğu belirtilen YDG-H üyeleri, akşam saatlerinde birçok yerde sokak ve caddelere çıkarak yolları kapattı, polise patlayıcılarla saldırı düzenledi.

    Sosyal medya hesapları üzerinden 15 Şubat sebebiyle eylem çağrısında bulunan örgüt üyeleri, Sur ilçesinin ara sokaklarında silahlı yürüyüş yaptı.

    Mardinkapı ve Dört Ayaklı Minare Sokağı'nda da polise el yapımı patlayıcı ve molotof bombalarıyla saldırı düzenleyen gruba, polis müdahale etti.

    55 yıldır uyumuyor!

    Yapılan müdahaleden sonra çok sayıda molotof ve el yapımı patlayıcının ele geçirildiği öğrenildi.

    MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NE BOMBA ATILDI

    Yenişehir ilçesinde bulunan Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'ne el yapımı patlayıcı atan grupların daha sonra sloganlar atarak bölgeden uzaklaştığı bildirildi.

    Yoğun kar yağışı THY'nin seferlerini iptal ettirdi

    Bu olaydan kısa süre sonra ise bir grubun örgüt lehine sloganlar atarak valilik binası arkasından yürüdüğü bilgisi üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PKK yandaşı grubun, Öcalan ve PKK lehine sloganlar atarak Sur ilçesi istikametine gittiği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow