hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'daki saldırıda tutuklu sayısı 4'e yükseldi

    Diyarbakırdaki saldırıda tutuklu sayısı 4e yükseldi
    expand

    Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bir polisin şehit edildiği birinin de yaralandığı silahlı saldırının ardından gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanlardan 3'ü daha tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaza ihbarını değerlendirmek üzere gittikleri Şehitlik Semti'nde, polis memuru Tansu Aydın'ın şehit olduğu, Ali Karahan'ın yaralandığı silahlı saldırı olayına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınanlardan 4'ü, emniyetteki
    işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

    Çocuk Şube Müdürlüğünde gözaltında bulunan yaşı küçük A.Z, Y.K. ve M.C.B. ile H.K, savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

    Mahkeme, A.Z, Y.K. ve M.C.B'nin tutuklanmasına, H.K'nin de adli kontrol hükümleri kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

    Tutuklu sayısı 4'e yükseldi

    Olayla ilgili gözaltına alınan 17 kişiden 11'i emniyetteki işlemleri sonrası serbest bırakılmış, 6 şüpheliden belediye çalışanı ve çöp kamyonu şoförü M.D. ve Y.E. adliyeye çıkarılmıştı. Mahkeme, Y.E'nin tutuklanmasına M.D'nin de adli kontrol kapsamında tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.

    Şüphelilerden A.Z, Y.K ve M.C.B'nin de tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 4'e yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    23 Temmuz'da Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bir kaza ihbarına giden trafik polisleri silahlı saldırıya uğramış, Tansu Aydın kaldırıldığı hastanede şehit olmuş, Ali Karahan ise yaralanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow