hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İSKİ'den "koku" açıklaması

    İSKİden koku açıklaması
    expand

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), koku şikayeti gelen bölgelerde, Türk standartları ve uluslararası standartlar çerçevesinde yapılan analiz ve incelemeler neticesinde suyun kullanılabilirliğine engel herhangi bir veriye rastlanılmadığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSKİ'den yapılan açıklamada, İstanbul halkına düzenli ve kaliteli su temin edebilmek için kesintisiz olarak çalışıldığı, bu çalışmalar neticesinde ilave kaynaklar ve arıtma sistemlerin devreye sokulduğu belirtilerek, temmuzda arz edilen günlük su miktarının 3 milyon metreküpe yükseltildiği bildirildi.

    Açıklamada, ramazandan dolayı iftar ve sahur vakitlerinde anlık yüksek su tüketimleri yaşandığı, bunun sonucu olarak da zaman zaman basınç düşüklükleri meydana geldiği kaydedildi.

    Su temininde sürekliliği sağlamak maksadıyla şehre yeni kaynaklar ve tesisler kazandırmaya devam edildiği aktarılan açıklamada, bu kaynakların ve tesislerin devreye alınması aşamasında, su kalitesinin sürekli izlendiği ve uluslararası standartlara uygun olmayan suyun şehre verilmediği vurgulandı.

    Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    "Şikayet gelen yerlerden sürekli numuneler alınmakta ve su kalitesi araştırmalarına dönük analizler yapılmaktadır. Koku şikayeti gelen bölgelerde, Türk standartları ve uluslararası standartlar çerçevesinde yapılan analiz ve incelemeler neticesinde suyun kullanılabilirliğine engel olacak herhangi bir veriye rastlanmamıştır. Sıcaklıkların mevsim normallerin üzerinde seyretmesi,
    göllerdeki su seviyesinin düşmesi ve yosunlaşma sebebiyle su kalitesinin estetik parametrelerinde yaşanabilen değişimin suyun kullanımı açısından herhangi bir olumsuz duruma sebebiyet vermesi söz konusu değildir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow