hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ebola şüphesi acil servis kapattırdı

    Ebola şüphesi acil servis kapattırdı
    expand

    Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ebola şüphesiyle yakınları tarafından getirilen bir kişi paniğe neden oldu. Acil Servise yaklaşık 3 saat hasta alınmazken güvenlik görevlileri ve sağlık personelinin maske ile dolaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz hafta bir Afrika ülkesine yaptığı iş seyahatinden Türkiye'ye  döndükten sonra ateşi yükselen 35 yaşındaki Ü.Ö., yakınları tarafından geçtiğimiz gün Ankara'da acil servise götürüldü.

    Ü.Ö. yapılan müdahale sonrası ateşi düşürülerek evine gönderildi.

    Daha sonra işleri için İstanbul'a gelen Ü.Ö.'nün ateşi tekrar yükselince yakınları tarafından ebola şüphesiyle Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Burada bulunan doktorlara Ü.Ö.'nün yaklaşık 10 gün önce Afrika'dan bir iş seyahatinden geldiği ve Ankara'da ki tedavisi hakkında bilgi verildi. Hastane görevlileri durumu değerlendirerek acil servisi gece 05.00 sıralarında hasta ve ziyaretçilere kapattı.

    Ebola nasıl bulundu?

    Hastane personeli ve güvenlik görevlileri maske takarak önlem aldı. Durumun ilgililere bildirilmesinin ardından Ü.Ö., özel giysili sağlık personeli tarafından ambulansla sabah 07.30 sıralarında Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, ayrıntılı tanının yapılması için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kliniği'ne sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha sonra hastanenin ilgili bölümlerinde yapılan dezenfekte işleminin ardından acil servis hasta kabulüne 08.00 sıralarında başladı.

    Ebola nasıl bir hastalıktır? Korunmak için ne yapılmalı?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow