hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eğitim-öğretim desteği tercih sonuçları açıklandı

    Eğitim-öğretim desteği tercih sonuçları açıklandı
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, tercihleri neticesinde özel bir okula yerleşen öğrencilerin 10-18 Eylül 2014 tarihleri arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEB tarafından özel okul teşvik başvurusu kabul edilen öğrencilerin özel okul tercih başvuruları dün sona ermişti. Bakanlık, özel okul tercihi yapan öğrencilerin sonuçlarını, MEB'in resmi internet sitesi "www.meb.gov.tr" adresinden yayımladı. Tercihleri neticesinde bir özel okula yerleşen öğrencilerin
    18 Eylül'e kadar kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekiyor.

    Kanser hastası olan eşinin her anını çekti

    İlginç gerçekler

    Bakanlık yetkilileri, bu tercih döneminde okul kontenjanından ötürü yerleşemeyen öğrencilerin ikinci tercih döneminde farklı bir okul tercih etmeleri halinde teşvikten yararlanabileceklerini bildirdi.

    Daha önce duyurulan takvime göre, yedek öğrenci kayıtları 19 Eylül Cuma günü ilan edilip, 22-30 Eylül'de kayıtlar gerçekleştirilecek.

    Eğitim öğretim desteği kapsamında, okul öncesi kurumlarına gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gidecek öğrencilere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500, temel liselere ise 3 bin lira eğitim öğretim desteği verilecek.

    SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow