hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan Gazze önerisi

    Ekmeleddin İhsanoğlundan Gazze önerisi
    expand

    Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gazze'de yaşanan dramın sona erdirilebilmesi için çözüm önerilerinde bulundu. Ekmeleddin İhsanoğlu, madde madde yapılacakları sıraladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN Türk'te Ahmet Hakan tarafından hazırlanıp sunulan Tarafsız Bölge'ye konuk olan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gazze ve İsrail konusunda da açıklamalarda bulundu.

    Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gazze için yapılması gerekenleri madde madde sıralayarak hükümete önerilerde bulundu. Gazze için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından bir heyet oluşturulduğu takdirde, Gazze'nin uluslararası alanda hakkını savunabileceğini ifade eden Ekmeleddin İhsanoğlu şunları söyledi:

    EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NDAN 'EKMEK' SORUSUNA SERT YANIT

    "Bu ilk saldırı değil, son saldırı da değil. Bu tür bahaneler her zaman yaratılıyor. Aynı filmi biz 2008 yılının son, 2009 yılının ilk günlerinde yaşadık. Hem havadan hem karadan harekat yapıldı. Sokaklar yıkıldı. Ambargolar konuldu. İnsanlık felaketleri yaşandı. Yapılacak bazı mühim şeyler var:
    1- Her şeyden önce acil insani yardım gönderilmesi lazım. Bunun için tek yol var. Mısır'dan geçmelisiniz. Onu yapabilir miyiz? Onu yapabilmemiz için Mısır'daki Kızılay ile işbirliği yapmamız lazım. Batı dünyası, Rusya ve Çin ile diplomasi geliştirerek mümkünse bu 5 üyenin imzasını almak lazım. Siyasette maharet burada.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NDAN 'KURAN'I YASAKLAMA' AÇIKLAMASI

    2- Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi kullanılabilir. Gerçekleri tespit etmek için bölgeye bir komisyon gönderilebilir. Eğer o rapor alınırsa Filistin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurma hakkı olur. Filistin bizim dönemimizde Birleşmiş Milletler'e gözlemci oldu. Lahey'e kadar gidilip kapılar zorlanabilir. Sanıyorum ki, Dışişleri Bakanlığımızın uzmanları bu konuları çok iyi biliyorlardır.

    EKMELEDDİN İHSANOĞLU İFTARINI CNN TÜRK'TE YAPTI...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow