hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekşi Sözlük'ün kurucusuna 10 ay hapis cezası

    Ekşi Sözlükün kurucusuna 10 ay hapis cezası
    expand

    'Ekşi sözlük' adlı internet sitesi kurucusu ve üyesi 40 kişinin “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alanen aşağılama" suçunu işledikleri gerekçesiyle yargılandıkları davada site kurucusu Sedat Kapanoğlu 10 ay, Özgür Kuru ise 7 ay 15 gün hapis aldı. Mahkeme iki sanığın cezasını da erteledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Ekşi sözlük' isimli internet sitesi kurucusu ve üyesi 40 kişinin, “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alanen aşağılama" suçunu işledikleri gerekçesiyle 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada karar çıktı.

    "KUTSAL DEĞERLERE HAKARET EDİLMEDİ"

    Anadolu 32. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 'ekşi sözlük' isimli internet sitesinin kurucusu Sedat Kapanoğlu katılmazken, duruşmaya ifadeleri daha önce alınamayan 2 tutuksuz sanık katıldı. Sanıkları avukatları temsil etti. Duruşmada ifade veren sanıklar, hakaret kasıtlarının olmadığını dini değerleri aşağılama suçunu işlemediklerini belirtti. Sanık avukatları ise suçlamaya konu yazıların yıllar önce yazıldığını ve kutsal değerlere hakaret edilmediğini ifade etti.

    EKŞİ SÖZLÜK KURUCUSUNA HAPİS CEZASI

    Mahkeme, 'ekşi sözlük' isimli internet sitesinin kurucusu Sedat Kapanoğlu'nun "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçunu işlediğini belirtti. Suçun işleniş biçimi, kullanılan araçi suçun işlendiği zaman, suç konusunun önem ve değerini dikkate alan mahkeme hakimi, Kapanoğlu'nun 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi, verilen cezayı erteledi. Sanıklardan Özgür Kuru'nun da "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçunu işlediğini belirten mahkeme, Kuru'nun 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Kuru'nun tekrar suç işlemeyeceği yönünde mahkemede kanaat oluştuğunu belirten hakim, verilen cezayı erteledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cüneyt Özdemir gözyaşlarını tutamadı

    Dünyanın gözü Soma'da!

    Ünlü isimlerden Soma faciası tweetleri

    37 SANIĞIN DAVASI ERTELENDİ

    Sanıklardan Altuğ Şahin'in, suçun sanık tarafından işlendiğinin anlaşılmadığı gerekçesiyle beraatına karar veren mahkeme, 37 sanık hakkında ise kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilinen 6352 sayılı 'Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun' gereğince davanın ertelenmesine karar verdi. Karar kapsamında 37 sanığın 3 yıl içinde tekrar aynı suçu işlemesi halinde yargılanmaya devam edilecek.

    1,5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

    Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 40 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, 3 büyük dinin ortak değerleri olan Allah, peygamber, Kuran, İncil, cennet, cehennem gibi kavramlara yönelik hisleri incitecek şekilde dini değerleri aşılama kastı olduğu belirtildi ve kişilerin 'ekşi sözlük' isimli internet sitesinde yer alan yazılarına yer verildi. 'ekşi sözlük' isimli internet sitesinin kurucusu Sedat Kapanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 40 kişiye "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alanen aşağılama" suçunu işledikleri gerekçesiyle 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow