hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elektrik kesintisini protesto eyleminde gerginlik

    Elektrik kesintisini protesto eyleminde gerginlik
    expand

    Gaziantep'te, 4 gündür mahallelerine elektrik verilemediğini öne süren vatandaşlar, ateş yakıp yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güneş Mahallesi'nde oturan bir grup vatandaş, 4 gündür evlerine elektrik verilemediği gerekçesiyle Karataş kavşağında yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı.

    Kavşağa bağlanan dört yolun girişini de lastik yakarak trafiğe kapatan grup, araçların geçişine izin vermedi.

    Grubun, itfaiye ekiplerinin alevlere müdahale etmesini engellemesi ve gerginlik yaşanması sebebiyle bölgeye polis takviyesi yapıldı.

    Vatandaşları sakinleştirmeye çalışan polis, yolun açılması gerektiğini ve eylemin kanunsuz olduğunu gruptakilere anlatmaya çalıştı.

    Evlerinde hasta ve çocuk bulunduğunu belirten bazı vatandaşlar, gruba müdahale etmek isteyen polislere tepki gösterdi.

    Elektrik dağıtım şirketi yetkililerinin kendilerini oyaladığını söyleyen vatandaşlar, mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

    "Isınmak için ateş yaktık"

    Grup adına konuşan Erdal Türkoğlu, elektrik dağıtım şirketini gün içinde 58 kez aradığını ancak şirket çalışanlarının kendisini oyaladığını öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Elektrik olmadığı için çocuğunun buhar cihazını çalıştıramadığını dile getiren Türkoğlu, "Ben çocuğuma 4 gündür buhar cihazıyla ilacını veremiyorum. Benim çocuğum ölürse bunun hesabını kim verecek. Buraya bir trafo bağlanacak. Biz provokatör değiliz. Biz kimseyi, ateş yakıp rahatsız etmek istemiyoruz. Biz burada ateş yaktık, evimizden sıcak burası. Buraya ısınmaya gelmişiz" dedi.

    Elektrik kesintilerinden dolayı yeni aldığı beyaz eşyaların bozulduğunu iddia eden Senem Marangoz, gün içinde çocuklarını ısınmak için berber dükkanına bıraktığını ifade etti.

    Kuyumcu dükkanı işlettiklerini ve elektrik olmadığı için alarm sisteminin çalışmadığını belirten İbrahim Çelik de şu ifadelere yer verdi: "Alarm şirketi mesuliyet kabul edemeyiz diyor. Mecburen kendi imkanlarımızla dükkanı bekliyoruz. Dükkanımız soyulabilir, dükkanın önünde sabahlıyoruz. Biz çözüm arıyoruz, devlete karşı değiliz. 17 yıldır bu mahallede yaşıyorum, ilk kez böyle bir eylem oluyor."

    Polis, elektrik dağıtım şirketi yetkilileri ile görüştü. Elektrik arıza ekibinin bölgeye gelmesiyle ikna edilen vatandaşlar, caddeden çekildi. Daha sonra itfaiye ekipleri alevleri söndürdü.

    Mahalleye bir saatlik çalışma sonucu elektrik verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow