hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emine Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesi'nden tazminat kazandı

    Emine Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesinden tazminat kazandı
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bir yazısında "kişilik haklarına saldırıldığı" gerekçesiyle açtığı davada, Cumhuriyet gazetesi ve yazarı Arcayürek'ten 3 bin lira manevi tazminat kazandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bir yazısında "kişilik haklarına saldırıldığı" gerekçesiyle açtığı davada, Cumhuriyet gazetesi ve yazarı Cüneyt Arcayürek'ten 3 bin lira manevi tazminat kazandı.

    Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya Emine Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya ve Muammer Cemaloğlu ile gazetenin ve Arcayürek'in avukatı Fırat Mengü katıldı. Avukat Özkaya, dava konusu yazıdan dolayı İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kesinleşmiş kararı olduğunu belirterek ceza kararıyla Arcayürek'in Emine Erdoğan'a hakaret ettiğinin sabit olduğunu söyledi. Avukat Mengü ise davanın reddine karar verilmesini talep etti. Hakim Yaşar Eren, davayı kısmen kabul ederek, davalıların 3 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdiğini açıkladı.

    Dava dilekçesinde, yazısında, Erdoğan'ın "kişilik haklarına saldırı kastıyla tahkir ve tezyif edici beyanlarda bulunulduğu" gerekçesiyle Arcayürek ve Cumhuriyet gazetesinden 50 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fethullah Gülen ''Tahşiyeciler''i anlattı

    Adalet Bakanı Bozdağ hakkında takipsizlik kararı veren savcı Yargıtay'da

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow