hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En soğuk gece Ardahan'da yaşandı

    En soğuk gece Ardahanda yaşandı
    expand

    Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 19 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 19 dereceyle Ardahan'da ölçüldü. Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, alçak basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede havanın çok bulutlu, aralıklarla kar yağışının etkili olması bekleniyor.

    Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 19, Erzurum'da 17, Kars'ta 15, Bitlis'te 10, Ağrı'da 12, Muş ve Erzincan'da 7, Van'da 6, Hakkari'de 5 ve Iğdır'da 4 derece oldu. Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Ardahan'da sıfırın altında 5, Erzurum'da sıfırın altında 4, Ağrı'da sıfırın altında 1, Muş, Bitlis ve Kars'ta 2, Hakkari ve Van'da 6, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 14 derece tahmin ediliyor.

    Bitlis'te kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı

    Soğuk hava nedeniyle Bitlis'te bazı ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu. Kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Çatılarda buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri, kar ve buzla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kar kalınlıkları 

    Kent merkezlerinde kar kalınlıkları, Bitlis'te 60, Muş'ta 26, Erzurum'da 20, Ağrı'da 19, Ardahan'da 12, Van'da 2 ve Kars'ta 1 santimetre, kayak merkezlerinde ise Konaklı'da 103, Palandöken'de 98, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 75, Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 21 santimetre ölçüldü.

    Kuvvetli kar yağışı uyarısı

    Bölgede kuvvetli buzlanma ve don olayıyla yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı şu uyarılarda bulunuldu: "Bölgemiz, alçak basınç sisteminin etkisi altına girecektir. Akşam saatlerinde Erzincan, Erzurum, Ağrı ve Ardahan'da, gece saatlerinden itibaren ise Kars'ta kar yağışı beklenmektedir. Akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının 12 Şubat Perşembe günü akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Kar yağışı özellikle yarın öğle saatlerinden 9 Şubat Pazartesi günü öğleye kadar Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan illerinde yer yer kuvvetli beklendiğinden, kar yağışının meydana getireceği olumsuzluklara karşı ilgililerin tedbirli olması gerekmektedir.

    İstanbul’da bu yollar trafiğe kapatılacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow