hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelli kadrolarının yüzde 42'si boş

    Engelli kadrolarının yüzde 42si boş
    expand

    TÜRK Sağlık-Sen Denizli Şube Başkan Yardımcısı Ali İhsan Öztürk, kamudaki engelli kadrolarının yüzde 42'sinin boş olduğunu, devletin bu ayıba son vermesi gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklama yapan Türk Sağlık Sen Denizli Şube Başkan Yardımcısı Ali İhsan Öztürk, bu yıl engelli kamu personeli olmak için 75 bin 570 kişinin başvuru bulunduğunu, bunlardan bu yıl toplam 5 bin 333 engellinin atamasının yapıldığını söyledi.

    Son iki yılda 10 bin 508 engellinin kamuya atandığını belirten Öztürk, "Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre kamuda engelli memur kontenjanı 55 bin 334 olmasına rağmen istihdam edilen engelli sayısı 34 bin 88 kişide kaldı. 21 bin 216 engelli kadrosu ise boş. Engelli kadrolarının yüzde 42'sine hala atama yapılmadı. Engelli vatandaşlarımız iş beklerken, çalışma hayatında var olmak isterken hala engelli kadrolarının yüzde 42'sinin boş olması kamuya yakışmamaktadır."

    "Engelli çalıştıran korumaya alınacak"

    "Engelliye KPSS ölçme sınavı da uygulanmıyor buna rağmen..."

    Engelli KPSS'si gibi bir ölçme sınavı yapılmasına rağmen hala bu kadroların doldurulmamasını anlamak mümkün değildir. Burada bir art niyet yoksa bile ihmal olduğu kesindir. Devlet bu ayıba son vermelidir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamuda görev yapan engellilerin sorunlarına da duyarsız kalındığını vurgulayan Öztürk, "Bugün engelli otoparkı bir çok kurumda yoktur. Olanlarda da kurum girişine çok uzaktadır. Engeliler için asansör, rampa ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ne yazık ki; kurumlarda tam anlamıyla karşılanmamaktadır. Devlet çıkardığı mevzuatları ilk önce kendi kurum ve kuruluşlarında uygulayarak özel sektörü örnek olmalıdır. Kamuda görev yapan engellilerimiz için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Engelli arkadaşlarımızın beklentisi budur. Bir gün idari izin vererek onları mutlu edemezsiniz" diye konuştu.

    Engellilerin giremediği sokaklar

    TOKİ'den "Ak Saray'ın maliyeti açıklanırsa ülke ekonomisi zarar görür" yanıtı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow