hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdek'te Rumların yaptığı okul imam hatip lisesi oldu!..

    Erdekte Rumların yaptığı okul imam hatip lisesi oldu..
    expand

    Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde 1879 yılında Rumlar tarafından okul olarak yaptırılan tarihi bina 6 ay süren restorasyonun ardından önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde imam hatip lisesi olarak hizmet verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rumlar tarafından 135 yıl önce okul olarak yaptırılan daha sonra Balıkçı Okulu olarak hizmet veren tarihi yapı, 1915 - 1918 yılları arasında da Erdek Menzil Hastanesi olarak kullanıldı.

    Cumhuriyetin kurulması ile karma okul olarak eğitim ve öğretimin yapıldığı okul, 1962 yılından sonra da Atatürk İlköğretim Okulu adını aldı. Ancak 1983 yılında yaşanan depremin ardından hasar gören okul, boşaltılarak onarıldı.

    1987 yılında yine aynı ad ile yeninden hizmete giren okul, 2007 yılında ise Cennettepe Mevkii'ne taşınınca tarihi bina boş kaldı.

    18 derslikli bina geçtiğimiz yıl Balıkesir İl Genel Meclisi tarafından oy birliği ile Erdek İmam Hatip Lisesi'ne tahsis edildi. 2 yıl önce onaylanan restorasyon kararının ardından Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu çalışmalara başladı.

    6 aylık çalışmanın ardından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen okulun önümüzdeki eğitim öğretim dönemine hazır olacağını belirten Erdek İlçe Kaymakamlık yetkilileri, kayıt döneminde ilginin yoğun olduğunu söylediler.

    Protestan mezarlığına foseptik çukuru

    First lady'nin aşk kaçamağı...

    Hadise - Şeyda Coşkun kavgası büyüyor!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow