hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Keşke TİB'i kurmasaydık"

    Erdoğan: Keşke TİBi kurmasaydık
    expand

    Başbakan Erdoğan Mersin seyahati sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeminde Telekominikasyon İletişim Başkanlığı vardı. "Keşke TİB'i kurmasaydık" diyen Erdoğan, "Dinlemelerin tamamen kaldırılmasından yanayım. İnsanların mahremine girmenin medeniyetimizde yeri yok" dedi. Başbakan'a, "Bülent Arınç'ın af dilerlerse düşünürüz" sözleri de soruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan Mersin programı dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeminde dinlemeler hedefinde Telekomikasyon Daire Başkanlığı vardı.

    Başbakan TİB'in kurulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi:

    "Şu anda biz ağır cezalarda oy birliği ile dinleme kararı aldık ya bana göre bunların bile kalkması lazım. Dinlemenin yani insanların mahremine girmenin bizim medeniyetimizde yeri var mı? Dinlemelerin tamamen kaldırılmasından yanayım. Keşke TİB'i kurmasaydık. Kuruldu ama onların işgali altında. TİB'in kalkmasından başka bir şey yok. Zaten MİT var. Emniyet istihbaratımız var ne gerek var TİB'e."

    "Dinlemelerin kaldırılması ulusal güvenlik zaafı yaratmaz mı" sorusuna ise Başbakan, "Milli istihbarat bu tür bilgileri alıp getirecek. Ama burada ne var. Mahkeme kararıyla dinlemler var. Mahkeme dışında dinlemeler var. Bunları sipariş üzerine yapıyorlar " dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali Fuat Yılmazer: "Dinleme alt kadroların işi"

    Ve Bülent Arınç'ın "af dilerlerse düşünürüz" sözleri...

    Erdoğan net konuştu:

    "Bizim böyle bir yetkimiz yok şu anda bu işin ucu nereye gidiyor bunu da bilmiyoruz. Ama bu işi öyle hafife aldığımız anda yarın bir başka yerde farklı şekilde palazlanırlar. Bülent Bey bunu neye dayanarak söylemiş bilemiyorum. Ama ben yetkili makamlarda olduğum sürece asla. Çünkü çok insan mağdur oldu."

    Başbakan'a İstanbul'daki Emniyet operasyonları da soruldu, "Bu operasyonla birlikte inanıyorum ki zincirin halkaları gelişerek sökülmeye başlayacak. Birçok dosyalar ortaya çıkacak" dedi.

    Başbakan Erdoğan paralel yapının bir çok alanda engellemeler yaptığını söyledi, "3. Köprüyü, Kanal İstanbul'u yüksek hızlı treni engelleme var" dedi.

    Taksim kışlası olayının arkasında da paralel yapının olduğunu savundu.

    Emniyetteki operasyonda 66 kişiye tutuklama istemi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow