hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Meğer AK Parti'ye de bazı tuzluklar sızmış"

    Erdoğan: Meğer AK Partiye de bazı tuzluklar sızmış
    expand

    Başbakan Erdoğan, "Milletin oyuyla AK Parti çatısı altında görev alanlar, meğer bir yerlerden gelen emir ve talimatla istifa ettirilmişler. Meğer AK Parti'ye de bazı tuzluklar sızmış" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Projesi Tapu Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, İstanbul'u da içine katarak, Türkiye'de nasıl bir oyun oynanmak, nasıl darbe gerçekleştirilmek istendiğini paylaşmak istediğini dile getirerek, "Çünkü, bu seçime çok farklı bir zeminde giriyoruz" ifadesini kullandı.

    Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonuna darbe dedikleri zaman, birilerinin bunun ciddiyetini anlayamadığını, kavrayamadığını ama üzerinden vakit geçtikçe, planlar deşifre edildikçe, tuzaklar ortaya çıktıkça meselenin ciddiyetinin de net bir şekilde görüldüğünü belirterek, şöyle devam etti:

    "Şimdi biz artık şunu çok açık, çok bariz şekilde görüyoruz. Bir yerlerde gizli kapaklı toplantılar yapılmış, bir yerlerde planlar yapılmış, projeler hazırlanmış, tuzaklar kurulmuş ve 17 Aralık tarihinde de düğmeye basılmış. Nedir bu planlar? Öncelikle hükümete karşı bir yargı müdahalesi yapılacak, yargı eliyle hükümet yıpratılacak. Ardından milletvekilleri istifa ettirilecek.

    Duyuyorsunuz değil mi, sosyal medyada filan. 'Filanca, filanca zaman istifa ettirilsin, arkasından işte aynen onun gibi filancalar da istifa ettirilsin'. Kim, hangi işlerle uğraşıyor, bunu ortaya koyması bakımından çok önemli. İşte bu kirli planlar bugünlerde ortaya çıktı ve çıkıyor. Milletin oyuyla AK Parti çatısı altında görev alanlar, meğer bir yerlerden gelen emir ve talimatla istifa ettirilmişler, meğer AK Parti'ye de bazı tuzluklar sızmış. Sen geleceksin AK Parti'den milletvekili adayı olacaksın, sonra seçime girecek, milletten yetki alacaksın, milletin vekili olacaksın ama sonra biri sana emir verecek, talimat verecek, sen de milletin emanetine ihanet edecek, partinden istifa edeceksin. Evet, bu yapılan düpedüz ihanettir, bu yapılan AK Parti'ye ihanettir, bu yapılan emanete ihanettir, bu yapılan en çok da millete ihanettir, milletin oyuna ihanettir, milletin mührüne ihanettir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milletin, her bir vekili, TBMM'ye kendisini temsil etmesi için gönderdiğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

    "Bir milletvekilinin emir ve talimat alacağı yegane merci millettir. Milletten değil, başka yerlerden, çete reislerinden, faiz lobilerinden, vaiz lobilerinden emir ve talimat alanlar apaçık bir ihanet içindedir. Biz bunu geçmişte de yaşadık. Bazı vekiller, milletten yetki aldılar, sonra gidip başka
    odakların kölesi oldular; milletten yetki aldılar, başka odakların emir ve talimatlarına göre hareket ettiler. Tarih onları hatırlamıyor, millet onlara zaten şamarını vurdu. Bugün de milletten değil, Türkiye düşmanlarından, ihanet şebekelerinden emir ve talimat alanlara aziz milletim 30 Mart'ta gereken cevabı verecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunların hedefi sadece istifa etmek, sadece bölücülük yapmak değil, bunlar işte gördünüz nisan ayından sonra hükümet atayacaklarmış, bakan atayacaklarmış, kendilerine göre siyaseti dizayn edeceklermiş. Hedefleri buymuş, niyetleri buymuş. Yolsuzluk ve rüşvet kılıfının altında işte bunların asıl çirkin gayeleri de buydu. Biz 11 yıldır ne diyoruz? Hükümetleri millet göreve getirir millet görevden alır. İşte bunlar türlü ayak oyunlarıyla, komplolarla, sabotajlarla, iftira ile hükümeti yıpratmak, partimizi yıpratmak, kendi arzularına, kendi keyiflerine göre hükümet ve parti kurmak istediler. Geçti o günler. Türkiye'de hükümetleri artık medya kuramaz, medya yıkamaz, sermaye
    kuramaz, sermaye yıkamaz. Türkiye'de hükümetleri uluslararası çetelerin maşası olmuş örgütler kuramaz, her ne yaparsa yapsınlar onlar da yıkamaz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu örgüt şu anda CHP'yi adeta parmağında oynatıyor"

    Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Projesi Tapu Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, "17 Aralık darbe girişimi"nin hedeflerinden birinin de siyasette düzenleme yapmak olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

    "Bu amaçla Cumhuriyet Halk Partisi'ni çok çok önceden şekillendirmeye başladılar. Kaset komplosu yaparak bir genel başkanı görevden uzaklaştırdılar, bir başkasını göreve getirdiler. Şu anda da CHP üzerinde yine çok tehlikeli oyunlar oynuyorlar. Bu örgüt şu anda CHP'yi adeta parmağında oynatıyor. Örgütün emniyetteki, yargıdaki militanları darbe girişiminde bulunurken, şantaj kasetleri hazırlanırken, siyasette de başta CHP olmak üzere bazı partiler her zamanki gibi bu darbe girişimine payandalık yapıyorlar. Bu örgüt ile CHP, büyükşehirlerde AK Parti'yi güya yıpratmak için işbirliği yapıyorlar.

    Dikkat edin! CHP büyükşehirlerde kendi içinden aday çıkaramıyor. Yolsuzluktan attığını aday yapıyor, başka partilerden aday devşiriyor. Oyun çok büyük, tuzak çok büyük ama milletin feraseti bu tuzağı alt üst etti. Bir kez daha dik durduk. Bir kez daha
    milletin emanetine sahip çıktık ve çirkin senaryoyu alt üst ettik. Bunlar asıl darbeyi 30 Mart'ta milletten alacaklar. Darbe sevdalıları 30 Mart'ta milletin darbesine maruz kalacak. Bir kez daha son sözü millet söyleyecek. Bir kez daha istikameti millet çizecek, siz çizeceksiniz. Bir kez daha millet ne diyorsa, işte o olacak."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Faiz lobisiyle örgüt lobisi el ele verdiler, ekonomiyi sarsmak istediler"

    Erdoğan, Türkiye'de artık söz, karar ve yetkinin milletin olduğunu kaydederek, Mehmet Akif Ersoy'un "Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz" sözlerini aktardı. Erdoğan, salona şöyle seslendi:

    "Bunların başka hesapları da vardı. Hükümete, partimize saldırırken aynı anda Türkiye ekonomisine saldırdılar. Faiz lobisiyle örgüt lobisi el ele verdiler, Türkiye ekonomisini sarsmak istediler. Moralleri bozarak, topluma karamsarlık pompalayarak, yatırımcıyı, üreticiyi, çalışanı, girişimciyi kandırmaya çalışarak, ekonominin çarklarını durdurmak istediler. Gazete, televizyon haberleriyle, yurt dışındaki işbirlikçi medyalarıyla Türkiye ekonomisini hedef aldılar. 'Efendim müteahhitlerin devlet parasını ödemiyor'. Yalan söylemeyin. Biz, ödeme planımızın içinde bütün karayolları müteahhitlerimize şu an itibariyle 3 katrilyon 100 trilyon ödeme yaptık ve bu ay
    içerisinde de 2 katrilyon ödeme yapmak suretiyle tüm alacaklarını sıfırlamış oluyoruz. Bizim bu noktalarda sıkıntımız yok. Her şey bir plan içerisinde evelallah yürüyor ve yatırımlarda asla durmak yok, yola devam diyoruz."

    Dışarda protesto

    Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen  'Okmeydanı tapu dağıtım töreni'ni protesto etmek isteyen bir grup polis engeliyle karşılaştı. Polis, zırhlı araçla göstericilerin bulunduğu özel halk otobüsünün yolunu kesti.

    Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği'ne bağlı bir grup, Okmeydanı Şark Kahvesi önünde toplandı.

    'Evimize karşı ev istiyoruz', 'Barınma hakkımız engellenemez' yazılı dövizler taşıyan grup Haliç Kongre Merkezi'ne yürümek istedi. Ancak polis yürüyüşe izin vermedi.

    Beyoğlu Belediyesi'nin tören için tahsis ettiği midibüsten indirilen göstericiler bunun üzerine özel halk otobüsüne bindi.

    Ancak bu kez de otobüsün önü 'akrep' olarak bilinen zırhlı araçla kesildi.

    Eylemlerinde kararlı olan grup, akrep eşliğinde halıcıoğlu'na kadar gitti. Fakat grubun kongre merkezine yaklaşmalarına izin verilmedi.

    Polis ile eylemciler arasında yapılan görüşmeler sonucu basın açıklaması Halıcıoğlu Askerlik Daire Başkanlığı yanında okundu.

    Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan açıklamada "dağıtılan fahiş fiyatlı ve göstermelik tapular, bizim barınma sorunumuz çözmemekte, daha da karmaşık hale getirerek, yeni sorunlar yaratmakta ve magduriyetimize yol açmaktadır" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow