hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Okyanus ötesinde CHP'nin hocalığını yapan bir zat var"

    Erdoğan: Okyanus ötesinde CHPnin hocalığını yapan bir zat var
    expand

    Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı bir başka sahtelikle, birmontajla bir kez daha ortaya çıktı. Bu kez eline o montajı kimin tutuşturduğunu çok iyi biliyoruz. Okyanus ötesinde CHP'nin hocalığını yapan bir zat var. Türkiye'deki uzantıları yoluyla tüm Türkiye'yi dinleyen, telekulaklık, röntgencilik yapan bir yer var" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Okyanus ötesinden CHP Genel Başkanının eline bu kez bir montaj verildi. Genel Başkanı eline şeker tutuşturulmuş çocuk gibi ortalıkta dolaşıyor, zannediyor ki montajla Uşaklıları kandıracağım, zannediyor ki Türk milletini kandıracağım. Bu millet ferasetiyle hareket eder, onun feraseti hiçbir zaman yalana prim vermedi, dolana prim vermedi, talana prim vermedi ve CHP'ye de bugüne kadar hiçbir zaman prim vermedi, bundan sonra da vermeyeceğine inanıyorum" dedi.

    Erdoğan, partisinin Uşak Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Uşak'ın tüm ilçelerini sayarak, oralarda yaşayan vatandaşlara selam gönderdi.

    Uşak'ın aşıkların, efelerin, yiğitliğin, kahramanlığın, zaferin şehri olduğunu ve bugün tarihi bir coşkuyu, heyecanı Uşaklılarla birlikte yaşadıklarını ifade eden Erdoğan, cumartesi günü Sivas ve Yozgat'ta başlattıkları mitinglere Afyonkarahisar, Kütahya bugün de Burdur ve Uşak ile devam ettiklerini anlattı.

    Erdoğan, bugün Uşak'ta milletin partisi AK Parti ile o partinin sahibi milletin kuc vurgulayarak, "Rabbim, kardeşliğimizi daim eylesin, Rabbim yol arkadaşlığımızı muhafaza etsin, 30 Mart seçimleri inşallah ülkemiz, milletimiz, bölgemiz için hayırlara vesile olsun" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan, 19 Eylül 1958'te merhum Başbakan Adnan Menderes'in Uşak'ta "sizlere canım kurban, daima hizmetinizdeyim" dediğini anımsatarak, şöyle devam etti: "Merhum Menderes, daima milletinin, ülkesinin hizmetinde oldu. Merhum Menderes, tam da Uşak'ta ifade ettiği gibi milletine hizmet yolunda canını feda etti, Allah rahmet eylesin, mekanı inşallah cennet olsun.

    1950'de milletin teveccühüyle iktidara gelmiş ama zorla ve zorbalıkla iktidardan uzaklaştırılmış, 2 arkadaşıyla birlikte idam edilmişti. Menderes, millet için ülkesi için çırpınırken maalesef tıpkı bugün olduğu gibi o günde Cumhuriyet Halk Partisi, yıkmanın, bozmanın, tahrip etmenin ülkeyi gerilime sürüklemenin mücadelesini veriyordu. Bugün, hangi manşetler atılıyorsa o gün de dikkat edin aynı manşetler atılıyordu.

    Bugün hangi tahrikler yapılıyorsa o günde aynısı yapılıyordu, bugün sokaklar tahrik ediliyorsa o günde gençler sokağa itiliyordu. Bugün CHP, sokakta, Meclis'te ülke içinde ve dışında nasıl bir gerilim siyaseti yapıyorsa o günde aynısını yapıyordu. Menderes'e nasıl ağır iftiralar atılmışsa bugün de aynı ağır iftiralar çeşitli vasıtalarla gündeme taşınıyor."

    "Demek ki görmek istedikleri rüya o"

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, bugün sosyal medyada AK Parti'ten ihraç edilen birisi ve bir gazeteci tarafından kendisinin yoğun bakımda olduğuna dair iddialarda bulunulduğunu belirterek, "Demek ki görmek istedikleri rüya o. Ben, şimdi hamdolsun dün Milli Güvenlik Kurulu'ndan çıktım, geldim. Önce Burdur, şimdi buradayım. Yarın da Rabbim müsaade ederse Balıkesir'deyim ve cumartesi, pazar 4 mitingim daha var, bunları yapacağız Allah'ın izniyle. Bu can, bu tende oldukça durmak yok, onlar avunsunlar dursunlar. Laf üretmesinler laf, iş üretin iş. Biz, çalışıyoruz, biz iş üretiyoruz, biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bu millete hizmetkar olmaktan daha büyük lütuf olur mu" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan, 3 yıl önce 15 Mayıs'ta yine Uşak'ta aynı meydanda bir seçim mitingi daha yaptığını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "eline ÖSYM ile ilgili maili kimin tutuşturduğunu sorduğunu" hatırlattı. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun hala o soruya cevap vermediğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

    "CHP Genel Başkanı elinde salladığı, sınava girecek gençlerimizi de tedirgin ettiği sahte mailin, şakanın cevabını veremedi. Ne bizden, ne gençlerden özür dilemedi. Bu işten dolayı yüzü kızarmadı. Çünkü yüz kızarması edebin işaretidir. CHP Genel Başkanı bu şakadan ders almadı, eline sonradan bir de Kayseri ile ilgili sahte belgeler verdiler, onları sallamaya başladı, orada da çuvalladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayseri Belediye Başkanım, o genel müdürden çok para kazandı, Kayseri'deki bütün kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı sucuk partileriyle doyurdu. Şimdi CHP Genel Başkanı bir başka skandal, sahtelikle bu sefer bir montajla bir kez daha ortaya çıktı. Bu kez, eline o montajı kimin tutuşturduğunu çok iyi biliyoruz, okyanus ötesinde CHP'nin hocalığını yapan bir zat var. Türkiye'deki uzantıları yoluyla tüm Türkiye'yi dinleyen, telekulaklık yapan, maalesef röntgencilik yapan bir yer var.

    Şimdi, okyanus ötesinden CHP Genel Başkanı'nın eline bu kez bir montaj verildi. Genel Başkanı eline şeker tutuşturulmuş çocuk gibi ortalıkta dolaşıyor, zannediyor ki montajla Uşaklıları kandıracağım, zannediyor ki Türk milletini kandıracağım. Bu millet ferasetiyle hareket eder, onun feraseti hiçbir zaman yalana prim vermedi, dolana prim vermedi, talana prim vermedi ve CHP'ye de bugüne kadar hiçbir zaman prim vermedi, bundan sonra da vermeyeceğine inanıyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Şimdi okyanus ötesinde takiye var, yalan var"

    AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanına "sizin bir yerde bu millet için yaptığınız bir dikili ağacınız var mı" diye sormak gerektiğini belirterek, "Hep laf, laf, laf, iftira, iftira, fitne, fitne. Şimdi okyanus
    ötesinde takiye var, yalan var. Geçenlerde, bundan daha 3 - 4 gün önce gazetelere dökülen dinlemeleri duydunuz değil mi? Kendilerinden başka herkesi dinlemişler. Siyasetçileri dinlemişler, akademisyenleri dinlemişler, iş adamlarını dinlemişler, bakanları dinlemişler. İnsaf, insaf be… Bunları da inkar ediyorlar,
    neyi inkar ediyorsun, artık mızrak çuvala sığmıyor" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow