hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Paralel yapıyla ilgili çok farklı bir adım atılacak"

    Erdoğan: Paralel yapıyla ilgili çok farklı bir adım atılacak
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devletin içinde paralel devlet. Böyle bir şey olabilir mi? Artık bu paralel yapı ve bunun uzantıları bundan sonra inşallah çok farklı bir yere oturtulacak ve bu da inşallah hemen bu ay sonundaki Milli Güvenlik Kurulumuzun yine gündeminde yer almak suretiyle geleceğe, onlarla ilgili çok daha farklı bir adımı atacağız. Çünkü bu operasyon öyle lokal değildir. Geneldir ve bunun adımını atacağız. Çünkü Türkiye'de devlete alternatif bir adım atılamaz. Buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, son günlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki şehirlerde, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde yaşanan hadiselere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

    Erdoğan, "Başınız öne eğilmesin. Karamsarlığa, kötümserliğe asla prim yok. Umutsuzluğa asla ve asla mahal yok. Türkiye'nin emin ellerde ve emin adımlarla geleceğe ilerlediğini unutmayın. Kötü, kötülüğünü yapacak ama biz iyilik için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

    Recep Tayyip Erdoğan, "Dün bazı uluslararası gazete ve dergiler, adeta düğmeye basılmışcasına, 'Türkiye'de çözüm süreci bitiyor' diye ortak bir ağızla yayın yaptılar. İçeride de bazı medya kuruluşları, bazı kalemler çözüm süreci bitiyor zannıyla adeta avuçlarını ovuşturuyorlar. Biz çözüm sürecini teröre, terör örgütlerine, onların kanlı tuzaklarına kurban etmeyiz. Çözüm süreci, kardeşlik sürecidir ve inşallah Türkiye 77 milyonun kardeşliğini en güçlü şekilde tesis edecektir" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kürt kardeşlerimize anne babalara diyorum ki huzuru bozan karanlık ellerde oyuncak olan, kanları üzerine kirli hesaplar yapılan çocuklarınıza lütfen sahip çıkın. Eğer Kürt bir ailenin çocuğu elinde molotofla sokaklarda bu tür her yeri yakıyor yıkıyorsa kusura bakmayın anne babalar da bundan sorumludur, onlar da evlatlarına sahip çıkacaklar. Ey anneler,
    ey babalar bu çocukları, bu gençleri lütfen sokaklardan toplayın. Yarın siz de 'Benim oğlum, benim çocuğum dağda' diyemezsiniz, bununla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu terör örgütü de bu siyasi parti de sizin çocuklarınızın kanı ve canı üzerinden hesaplar yapıyor. Sizin çocuklarınızı kullanarak uluslararası karanlık çetelere maşalık yapıyorlar. Çocuklarınızı kullandırtmayın, gençleri kullandırtmayın. Hem kendiniz acı yaşamayın, hem de Türkiye'nin acı yaşamasına müsaade etmeyin" ifadelerini kullandı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bingöl'de 2 polisi şehit eden "alçakların" başarılı bir operasyonla ölü olarak ele geçirildiğini, Türk bayrağını ateşe veren "hainlerin" yakalandığını, şehirlerdeki başarılı operasyonlarla zanlıların tek tek toplandığını söyledi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

    "Daha da fazlası yapılacak. Sokaktaki bu teröristler ile onları sokağa itekleyen, onların arkasına saklanan siyasetçi kılığındaki korkaklardan da bu tahriklerin hesabı sorulacaktır, bunu bilmenizi istiyorum. Bir taraftan 'Sokağa dökülün' diyeceksin, öbür taraftan 'Biz özgürlük, barış, demokratik hakları kullanın' dedik, 'Şiddete başvurun demedik' diyeceksin. Bu nasıl bir siyasi sorumluluktur? Böyle bir şey olabilir mi? Siz neden rahatsız oldunuz? Mutluluk, huzur, refah bu mu sizi rahatsız etti?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düne kadar Güneydoğu, Doğu Anadolu'nun yaşam koşulları ortadaydı. 12 yıldır bu ülkede ayrım yapmaksızın 780 bin kilometrekareyi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma mücadelemiz ortada dururken ben buradan sesleniyorum; ey benim Güneydoğulu, Doğulu Kürt kardeşlerim, eğer bugün bölgeye yatırımcı gelmiyorsa. Sizin adınıza konuşanlar yüzünden yatırımcı gelmiyor. Ne olacak? Adam gelip Güneydoğu'da yatırım yapıp da ondan sonra fabrikasının yanmasını mı
    bekleyecek? Devletin bankalarını yakacaksın, yıkacaksın, bankamatiklerin hepsini yakacak, yıkacaksın sonra utanmadan, sıkılmadan 'Burada banka niye yok mu?' diyeceksin. Okulları, hastaneleri, huzurevlerini yakıyorsunuz, çocukların kaldığı pansiyonları yakıyorsunuz…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siz nasıl bir siyasetçisiniz, siz nasıl bir insansınız? Neymiş, 'Kobani'. Kobani ile Van'ın, Erciş'in ne alakası var? Kobani ile Muş'un, Hakkari'nin ne alakası var? Kobani ile İstanbul'un, Ankara'nın, Diyarbakır'ın ne alakası var. Dert başka. Ağrı'nın, Patnos'un ne alakası var? Patnos'ta belediye binasını yaktılar. Belediye binası senin neyini rahatsız etti? Bindiğiniz otobüsleri yakıyorsunuz, Kürt vatandaşımın araçlarını yakıyorsunuz. Ey benim Kürt kardeşim hala bu adamlara dersini vermeyecek misiniz? Verseniz de vermeseniz de biz devlet olarak bu vatan topraklarını asla bu teröristlere yar etmeyiz, bunu bilmenizi istiyorum. Gereken neyse onu yaparız, asla bundan taviz vermeyiz bedeli ne olursa olsun yaparız."

    Erdoğan Rize'de konuştu: "Kobani ile Türkiye'nin ne alakası var!"

    "Devletin içinde paralel devlet. Böyle bir şey olabilir mi?"

    Erdoğan şöyle devam etti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Devletin içinde paralel devlet. Böyle bir şey olabilir mi? Artık bu paralel yapı ve bunun uzantıları bundan sonra inşallah çok farklı bir yere oturtulacak ve bu da inşallah hemen bu ay sonundaki Milli Güvenlik Kurulumuzun yine gündeminde yer almak suretiyle geleceğe, onlarla ilgili çok daha farklı bir adımı atacağız. Çünkü bu operasyon öyle lokal değildir. Geneldir ve bunun adımını atacağız. Çünkü Türkiye'de devlete alternatif bir adım atılamaz. Buna müsaade etmeyeceğiz"

    ABD Savunma Bakanı Türkiye'den ne istediklerini açıkladı

    Erdoğan, "Kimse bu vatanın üzerinde operasyon düşünmesin. Asla ne bayrağımıza ne de vatan topraklarında böyle bir operasyona müsaade edilmez" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow