hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Yalan haberlerle bu ülkenin itibarı zedelenmez"

    Erdoğan: Yalan haberlerle bu ülkenin itibarı zedelenmez
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Amerikan medyasında, Avrupa medyasında 3 tane yalan haber çıktı diye bu ülkenin itibarı zedelenmez. Biz onların ne yapmaya çalıştıklarını çok iyi biliyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda konuştu.

    Erdoğan şöyle dedi:

    "Değerli arkadaşlar; Amerikan medyasında, Avrupa medyasında üç tane yalan haber çıktı diye bu ülkenin itibarı zedelenmez. Biz onların ne yapmaya çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Adana'da paralel yapının uşakları tarafından MİT tırlarının önü kesildiğinde aslında amaç, Türkiye'yi uluslararası arenada teröre destek veren ülke olarak karalamaktı. Tırlar üzerinden başarılı olamadılar
    ama şimdi haberlerle köşe yazılarıyla itibar suikasti yapmanın gayreti içindeler.

    İnanın çıkan o haberler, yapılan o yalan haberler zerre kadar umurumuzda değil. Bundan itibarımız da asla zedelenmez. Değerli arkadaşlar; dün gazeteleri eğer okuduysanız, bakın bir tanesinde çok ilginç, şahsım ve sayın Başbakan birlikte Ankara'da Hacıbayram Camii'nde cuma namazı kıldık. Oradan çıkarken çekilmiş resmimiz, bu resmimizle beraber ABD'deki bir gazete, ismini de vereyim önemli değil New York Times, şunu haber yapıyor: 'IŞİD'in yatağı burası' diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Değerli arkadaşlar böyle bir anlayış, böyle bir mantık, böyle bir dezenformasyona karşı, biz , Türkiye, ülkemizin bütün STK'ları, etkin kuruluşları hep birlikte tavır almamız gerekmez mi? Onlar meşreplerinin gereğini yapacaklar ama biz şuna inanıyoruz, bu kervan yürümeye devam edecek. İçeriden bu ihanet şebekelerine destek verenlere rağmen bu kervan yürüyecek. Türkiye içinde o ihanet şebekelerine paralel manşet atanlara rağmen bu kervan yürüyecek. Allah aşkına şuna bakar mısınız? Paralel ihanet çetesi ve onun işbirlikçisi uluslararası medya bir oluyor, Türkiye'nin birliğini, dirliğini özellikle de Türkiye ekonomisini hedef alıyorlar buradan da birileri çıkıyor, iş adamı kisvesi altında bunlara destek veriyor."

    Gezi olayları

    Erdoğan, şöyle devam etti:

    "Bakın burada açık konuşacağım; ağaç dediler, çevre dediler, park dediler, günlerce sokakları işgal ettiler, sokakları adeta yağmaladılar. Başbakanlığım döneminde ağaç ve fidan olarak dikilen nedir biliyor musunuz? 3 milyar. 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında bizler yetişmiş ağaç olarak
    yaklaşık 700 milyon ağaç diktik, fidan olarak 2 milyar 300 milyon. Böyle bir çalışma yaptık. Şu anda hazırlanan iddianamede telefon konuşmaları asıl maksadın ne olduğunu ortaya koyuyor. Bir yerlerden bol miktarda paralar alınıyor, lojistik destek sağlanıyor, ağaç için park için değil. Hani diyor ya bir tanesi, 'Hala anlamadınız mı? Bu ağaç meselesi değil' diyor. Hükümeti devirmek için birtakım vandallar sokağı örgütlüyor. Hepsi ortaya çıktı. Sanıkların ifadeleri de çok ilginç. Telefonda konuşurken, 'Alkollüydüm' diyor. 'Kız arkadaşıma hava atıyordum' diyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Dik durmasaydık..."

    Türkiye'de yaşanan Gezi olaylarının benzerlerinin Mısır ve Ukrayna'da yaşandığını, Suriye'nin durumunun da ortada olduğunu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

    "İnanın Gezi olayları karşısında biz dik durmasaydık, bugün çok farklı bir Türkiye'de yaşıyor olacaktık."

    "IŞİD'in petrol kaçakçılığına Türkiye ve Lübnan aracılık ediyor"

    "Belli sermaye çevreleri, kol kanat geriyor..."

    Konuşmasında, "paralel yapı"ya değinen Erdoğan, şunları söyledi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "17-25 Aralık darbe girişimi... Belli sermaye çevrelerinin belli işadamlarının, holdinglerin bugün dahi bu paralel yapıyı, bu ihanet şebekesini maalesef görmezden gelmesi... Hatta hatta bir kısmının kol kanat gerdiğini hatta açık açık desteklediğini görüyoruz. Niye? Çünkü 17-25 Aralık bir darbe
    girişimiydi, bütün amaç da eski Türkiye'ye geri dönmekti. Hem Gezi olaylarında, hem 17-25 Aralık darbe girişiminde eski Türkiye'yi diriltmek, eskiden olduğu gibi sadece kendilerine kazanç sağlamak istediler.

    Bizi kıyasıya eleştirenlerin, 'ananas' meselesinde ağızlarından bir söz çıkmadı. Her türlü hakareti yapanların 'tesbih' meselesinde, 'rafineri' meselesinde ağızlarını bıçak açmadı. Yargıda tehditler, şantajlar, en iğrenç hukuksuzlar ortaya çıkarken kimse çıkıp da bunları eleştirmedi. Görevdeyim,
    kayıtlara geçiyor bu çok enteresan. Nerede? Emniyette. 'Dönemin Başbakanı...' Ben görevdeyim. 'Dönemin Başbakanı' diye bakıyorsunuz tutanaklar tutuluyor ve bunlar yargıya sevk ediliyor."

    Bu konularda ses kayıtları da olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bunlara karşı eğer sessiz kalınsaydı, bu ülke ne hale gelirdi? Bu ihanet çetesine seslerini kimse çıkarmadı. Hatta gizliden gizliye bunları korumaya çalışanlar oldu. Bunlara kol kanat germeye çalışanlar oldu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye koalisyona destek veren listede yok!

    "Mahcup oldular ve olmaya da devam edecekler"

    "Şu anda paralel yapıyla birlikte Türkiye ve Türk ekonomisine algı operasyonları düzenleyenlerin de arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. İçeride ve dışarıda, o medya kuruluşlarını, STK'ları, o malum odakları kimlerin fonladığını, kimlerin beslediğini ve desteklediğini tek tek biliyoruz. Hepsi mahcup oldular ve olmaya da devam edecekler" diyen Erdoğan, "Terör noktasında istismar edilen birinci derecede fakirliktir. Bunlar istismar ediliyor. Bunun yanında ideolojik bir yapı o da istismar ediliyor. Fakat bakın 1,5 yıldır kepenkler inmiyor. Bunlar kazanımımızdır. Şimdi yasal düzenleme de yapıldı. Bununla birlikte bunun arkasında durmak ve bundan sonraki süreci buna göre yönetmek, inanıyorum ki Türkiye'de terörün yerini barışın aldığı bir yapıyı getirecektir" ifadelerini kullandı.

    Erdoğan şöyle devam etti:

    "Bölgesel krizlerin de hepsini yakından takip ediyoruz. Bunlar da gelip geçici. Irak olsun, Suriye olsun er ya da geç bizim de yoğun çabalarımızla buralarda da istikrar hakim olacak ve Irak'ta da Suriye'de de toprak bütünlüğünden yanayız. Filistin'de adil bir çözümden yanayız. Tüm buralarda yaşanan hadiseler nedeniyle iş dünyamız umutsuz olmayacak. Türkiye inşallah bu bölgesel krizlerden de güçlenerek çıkan bir ülke olacak."

    Kılıçdaroğlu'na yanıt

    İsim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da yanıt veren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Bank Asya'yla ilgili Başbakan Davutoğlu'na yazdığı mektuba değindi ve "Bir de hakaretamiz bir şekilde sayın Başbakan'a, onun yanında da işte 'yüksek rakımlı' yerden bahsediyor. Pek alışık değil. Herhalde oralara gelmesi de mümkün olmayacak. Çünkü bu anlayışla, bu kafayla öyle bir şey olmaz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow