hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'a Neron benzetmesi

    Erdoğana Neron benzetmesi
    expand

    MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Neron, Sezar ötesi yetkiler istediğini öne sürerek, "Bunun için de baskıcı bir yapının oluşturulması gerekiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bakanların TBMM Genel Kurulu'nda sordukları soruları yanıt vermediğini iddia ederek, "Bakanlara, (TBMM Genel Kurulu'nda bakanlar sorulara nasıl yanıt verir) dersinin verilmesi lazım. İlk dersin de Efkan Ala'ya verilmesi lazım" dedi.

    İktidarın, "Suçu suç olmaktan çıkaran yasaları" çıkardığını iddia eden Yeniçeri, Genel Kurul'da kabul edilen çözüm paketine ilişkin kanunun, AK Parti'nin PKK ile yaptığı yasa ve Anayasa dışı ilişkileri, daha doğrusu suçları yasal çerçeve altına almayı amaçladığını ileri sürdü. Yeniçeri, "AKP, teröristlerin devletin yasalarına uymadığını ve uymayacaklarını görünce, devleti teröristlerin ihtiyaçlarına uydurmak zorunda kalmıştır. AKP iktidarı, devlet ve yasaların maymunlaştırıldığı bir dönem olarak tarihteki yerini alacaktır" diye konuştu.

    Yeniçeri, HDP'nin, "karşılıklı olarak yani hem PKK hem de TSK silah bıraksın, koruculuk sistemi kalksın, karakol, baraj, yol yapılmasın, müzakereleri yerli-yabancı heyetler takip etsin, bölgeden çıkarılan petrolün yarısı bölgedeki belediyelere aktarılsın" dediğini belirterek, "Ey Tayyip Erdoğan, ey AKP, ey bakanı, bu istekler ne anlama geliyor, farkında değil misiniz? Zeka propleminiz mi var iktidar? Entellektüel bir şey sizden beklemiyoruz da... İnsan zekaları aşağıdan yukarıya şöyle sıralanır: İdiot, embesil, moron; onun üzerinde normale gelir. Ulan embesil zekalılar size soruyorum; bu taleplerin ne anlama geldiğini anlamıyor musunuz?" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "(Barış kardeşlik gelecek) diyorsun. Girit'e barış geldi, bak Girit'le ilgili hiç bir sorun yok. Kırım'a barış geldi? Niye? Teslim oldu herkes bitti. Kavga oluyor mu, anneler ağlıyor mu? Ağlamıyor. Vatan gittikten sonra hiç bir sorun olmaz. Çanakkale'de, Sakarya'da anneler niye ağladı?" diye soran Yeniçeri, bölgeden devlet otoritesinin çekilmesini ve kademeli olarak PKK'ya bırakılmasının istendiğini savundu.

    Yeniçeri, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün vizyon belgesini açıklayacağının" anımsatılması üzerine, "Bu Başbakan'dan Türkiye kurtulmalıdır. Türkiye, daha fazla gerilmeyi, kutuplaşmayı kaldıracak durumda değildir. Türkiye'nin suhulete, sükunete, düzgün bir üsluba ve siyasete ihtiyacı vardır. Başbakan Neron ötesi, Sezar ötesi yetkiler istiyor. Bunun için de baskıcı bir yapının oluşturulması gerekiyor. Bu baskıcı yapı da o vizyon belgesinin üreteceği bir sonuç olacaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan'ın iktidarının ithalat iktidarı olduğunu iddia eden Yeniçeri, "Sağdan soldan topladıkları ile Başbakan bir proje ortaya koymuştur.

    2023 vizyonunu bizden almıştır, çalmıştır. Diğer misyonlarını da başkalarından almıştır. Ciddiye alınacak bir Hükümet değil, inançta ithal, zihinde ithal" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow