hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan "köşk adaylığı" açıklaması

    Erdoğandan köşk adaylığı açıklaması
    expand

    Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının haziran ayının sonuna doğru açıklanacağını belirterek, "Önce muhalefetin de adaylarını açıkladığını görelim. Kimmiş adayları görelim. İstişareler devam ediyor" dedi. Erdoğan, CHP ve MHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı göstermesi ile ilgili olarak da "Değerlendirme yapmayacağım. Milletimiz değerlendirme yapacaktır" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ortadoğu için “bataklık” dediğini hatırlatarak, "Ortadoğu’ya bataklık demek ırkçılıktır" dedi.

    Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    Musul Başkonsolosluğu'nun rehin tutulması:

    "Elçilikler, bütün personeliyle birlikte bulundukları ülkelerin teminatı altındadır. Her ülke kendi topraklarında faaliyet gösteren diplomatların can ve mal güvenliğini sağlamakla mükelleftir" diyen Erdoğan, "Irak'ta merkezi hükümet bunu başaramamıştır. Musul'da rehine olarak tutulan vatandaşlarımız sağ salim Türkiye'ye dönecektir. Bunu temin etmek için ne gerekiyorsa yapılıyor, son derece hassas ve yoğun bir şekilde çalışmaları sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

    Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

    "Biz CHP'nin, özellikle de CHP Genel Müdürü'nün Ortadoğu politikasında hangi kriterleri esas aldığını çok iyi biliyoruz. Bu yaklaşım son derece tehlikeli bir yaklaşımdır. CHP, bir yandan genel müdürünün açıklamalarıyla bir yandan da yandaş medyasının haber ve yorumlarıyla bizim oradaki vatandaşlarımızın hayatlarını ciddi şekilde tehlikeye atıyor. Böyle sorumsuzluk olmaz.

    CHP, dış politikada mezhep taassubunun, iç politikada terör örgütlerinin, siyaset üretmede de Pensilvanya'nın esiri haline gelmiştir. MHP'ye yavru muhalefet demiştik, bunu bile hak etmiyor. MHP doğrudan doğruya CHP ve Pensilvanya'nın vagonu haline gelmiştir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazetecilerden "Ekmeleddin İhsanoğlu" sorusu

    Erdoğan grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı göstermesi ile ilgili olarak "Değerlendirme yapmayacağım. Milletimiz değerlendirme yapacaktır" dedi.

    Erdoğan, "Adaylığınızı ne zaman açıklayacaksınız?" sorusuna  da "Ay sonunu bulur" diye cevap verdi.

    Çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürüyütülen soruşturmayla ilgili Başbakan Erdoğan, "Konuyla ilgili, ilgili birimler yargıyla müşterek olarak şu anda çalışmalarını sürdürüyorlar. Tabii neticeyle ilgili henüz bana ulaşan bir bilgi yok. Fakat bugün ben de 12 ayrı noktada televizyonlardan böyle bir çalışmanın yürütüldüğünü öğrendim. Zannediyorum çalışmalar bittikten sonra gerekli bilgileri alacağım" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Gözaltına alınanlardan biri 5 yıldır yanınızda olan bir isimdi, nasıl değerlendirmek lazım" sorusunu Başbakan Erdoğan, "Şimdi değerlendirmesini yapmayalım. Sonra yapalım" diye cevapladı.

    Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, "Daha devam ediyor. Şimdi bu hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde STK'ların büyük bir kısmıyla bir toplantımız olacak. Onlarla bir görüşme yapacağız. Ondan sonra ardından TESK'in, geniş çaplı bir STK'larla toplantısı olacak. Bu toplantıları da bitirmemiz lazım. Bu arada da tabii bir diğer taraftan yine ayrıca ekiplerimizin yaptığı çalışmalar var. Bu çalışmaların nihayete ermesi lazım. Parlamento dışındaki siyasi partilerden bazılarını ziyaretim söz konusu olabilir. Bunları da bitirdikten sonra zaten ay sonu gelir" diye konuştu.

    Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılan istişarelerin  devam ettiğini de söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow