hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ergin: "Hatay'da 11 ilçeyi alarak destan yazdık"

    Ergin: Hatayda 11 ilçeyi alarak destan yazdık
    expand

    AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, "Hatay'da 11 ilçeyi alarak destan yazdık" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatay'ın Reyhanlı İlçe Belediye Başkanı'na üçüncü kez seçilen AK Partili Hüseyin Şanverdi'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, büyükşehir seçimlerine yönelik yaptıkları itirazları değerlendirdi.

    Ergin, "Büyükşehir belediye seçimine gelince şu anda 3 bin 800 civarında oy ile CHP önde gidiyor. Bu sandık sonuçlarına hukuki zeminde itirazlar yapılıyor. Seçim kurullarının karar alma süresi şu anda işliyor. Çıkacak neticeyi hep beraberce göreceğiz. Hatay halkının iradesine hepimiz saygı göstereceğiz. 8.1 artan puanla 11 ilçeyi alarak önemli bir destan yazdık. AK Parti ilklerin partisidir. Yıllar yılı Antakya için bir sağ bir sol kazanır denmiş bu geleneği son iki seçimde yıktık. 1968 yılından bu yana İskenderun İlçesi Ankara'daki hükümet partisine muhalif kalmakla meşhur ilçemizdir. Bu geleneği de yıktık. 1968'den yana ilk kez iktidarla buluşturduk."

    "30 Mart'ta eksiklerimizi gördük"

    Önümüzdeki süreçte Türkiye'nin 2 önemli bir seçime gireceğini kaydeden Ergin, "Önümüzdeki süreçte önemli sınavlarımız var. 4 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi, bir süre sonra da yeni bir genel seçim var. Onun için AK Parti'nin büyük ailesi olarak safları daha da sıklaştırarak omuzlarını yüreklerini yan yana koyarak bu büyük sınavlara hazırlanması gerekir. 30 Martta artı ve eksilerimizi gördük iyi olduğumuz noktaları daha iyiye, eksileri de düzeltmek çok çalışacağız" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow