hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erhan Tuncel tahliye edildi

    Erhan Tuncel tahliye edildi
    expand

    Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dava kapsamında tutuklu yargılanan Erhan Tuncel'in tahliyesine karar verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda, "özel yetkili mahkemeler" olarak bilinen ağır ceza mahkemelerini tümüyle kaldıran 6526 sayılı kanunun yürürlüğe girmesi üzerine, elindeki dosyalarını inceleyerek, 5 yılı aşan sanıkların tutukluluk durumlarını ele adı. Buna göre mahkeme heyeti, Hrant Dink'in davası kapsamında tutuklu bulunan Erhan Tuncel'in tahliyesine karar verdi.

    Heyet, ayrıca başka dosyalarda 5 yılı aşkın süredir tutuklu yargılanan 13 sanığın da tahliyesine hükmetti. 

    Tuncel'in Tekirdağ Kapalı E Tipi cezaevinden gece saatlerinde çıkış yaptığı öğrenildi.

    Elazığ'a geldi

    İstanbul'dan tarifeli uçakla Elazığ'a gelen ve akrabaları tarafından karşılanan Tuncel, Daha sonra Üniversite Mahallesi'ndeki evine gitti.

    Evinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Tuncel, tahliyesinin kendileri için bir şey ifade etmediğini sadece ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek, "Devletimiz sağ olsun. 'Devlet yat' dedi yattık, 'çık' dedi çıktık. Sadece ailemize kavuştuğumuz için mutluyuz. Cezaevinde bizler gibi suçsuz şekilde yatan yüzlerce insan var. Bundan sonra onlar için mücadele edeceğiz" diye konuştu

    5 yıl 5 aydır tutukluydu

    Erhan Tuncel, Dink suikastinden kısa süre sonra 26 Ocak 2007'de tutuklandı. O tarihten bu yana hakkında kesinleşmiş bir mahkeme olmayan Tuncel, dava kapsamında yaklaşık 5 yıl 5 aydır tutuklu bulunuyordu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow